Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell glundert na eerste pole: "Ben helemaal in de wolken"

George Russell zorgde voor een daverende verrassing door de pole te veroveren voor de Grand Prix van Hongarije. In zijn Mercedes bleef hij de beide Ferrari's voor.

Russell Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Grote blijdschap bij George Russell die voor het eerst in zijn F1-loopbaan beslag legde op de poleposition. De Mercedes-coureur was zeer blij met de verrassende prestatie.

"Ik ben helemaal in de wolken. Vrijdag was waarschijnlijk onze slechtste dag van het seizoen. Iedereen werkte gisteravond lang en hard door omdat we niet wisten welke kant we met de afstelling van de auto op moesten. En dan die laatste ronde, mijn eerste twee bochten waren mega!"

"Toen ik over start/finish kwam zag ik mezelf op P1 staan. Ongelooflijk, een ongelooflijk gevoel", glundert de Britse coureur.

Russell gaat all-in tijdens de race

Russell durft niet te zeggen of dit de terugkeer van Mercedes aan kop van het veld betekent: "Ik weet het niet, om eerlijk te zijn. We moeten kijken en begrijpen waar dit vandaan komt, maar we hebben wel een paar ideeën."

"Je krijgt geen punten voor de kwalificatie, maar over het algemeen hebben we een goede racepace. Ferrari zag er op vrijdag erg snel uit, maar we gaan er vol voor. Hoe dan ook, het was een bijzondere dag."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen