Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell grapt over nieuwe Mercedes-bolide: "Wat is dat nou weer?"

Alle ogen zijn in het Formule 1-weekend van Monaco gericht op Mercedes en de grote update van de W14. Wat verwacht George Russell ervan? Hij is in ieder geval 'geschokt' door het zien van sidepods...

Mercedes W14 2023 sidepod update Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De grote update van het voorheen zeer dominante Formule 1-team was in eerste instantie gepland voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Doordat de race werd afgelast vanwege het noodweer in de regio zal Mercedes echter pas dit weekend in Monaco in actie komen met de sterk gewijzigde W14.

Lewis Hamilton en George Russell hebben in de simulator al uitgebreid kennis gemaakt met de nieuwe wagen, maar op het aparte stratencircuit in Monte Carlo een grote wijziging doorvoeren zorgt niet direct voor een representatief beeld. "Daar zijn we ons van bewust, want dit is een one of a kind circuit", zo begint Russell tegenover de aanwezige media, waaronder RacingNews365.

"We zullen niet direct gaan zien wat de update levert. Er zijn altijd gevallen apart in Monaco: teams die minder presteren en teams die juist beter presteren. We hebben de auto in ieder geval niet aangepast met het oog op prestaties in Monaco. Andere teams, zoals Ferrari in de afgelopen tien jaar, zijn hier heel sterk. We moeten het weekend gewoon doorstaan en vanaf Barcelona (de volgende race, red.) zien we meer."

Mercedes met sidepods

Mercedes is afgestapt van het 'zero-pod' concept dat ze in 2022 introduceerden en in de eerste vijf races van 2023 ook gebruikten. Lang geloofde het team van Toto Wolff in hun eigen ontwikkelingsroute, maar vanaf Monaco zullen ze de filosofie van andere Formule 1-teams, waaronder Red Bull, volgen.

Bij het presenteren van de nieuwe W14 grapt Russell: "Wat zijn die pods aan de zijkant? Dit heb ik nog nooit gezien..."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?