Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Russell: "Haatberichten van Kubica-fans zéér pijnlijk"

George Russell doet uit de doeken dat hij online opmerkelijk veel haatberichten naar zijn hoofd krijgt geslingerd. De berichten komen enkel uit Poolse hoek en raken de jonge Brit hard.

Russell Kubica
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

George Russell is actief op social media, maar daar worden zijn posts niet altijd met het gepaste respect ontvangen. Met name uit Polen ontvangt hij veel haatberichten, haatberichten van diehard-fans van Robert Kubica die beweren dat de Williams-coureurs geen gelijke behandeling krijgen.

"Het doet me pijn dat vijftig procent van de reacties op mijn berichten haatdragend zijn, terwijl de andere vijftig procent van de berichten louter positief zijn", zo laat Russell weten in gesprek met Autosport.

"Natuurlijk, de enige mening die er echt toe doet is die van Mercedes, maar dat neemt niet weg dat je ook respect van buitenaf wil krijgen. Ik heb echter nog geen disrespect gekregen van iemand buiten Polen. Aan de andere kant kan ik alleen maar hopen dat ik zelf ooit zo'n gepassioneerde fanschare zal hebben."

Over zijn eigen optreden dit seizoen is Russell meer dan tevreden, ook al kan hij door het matige presteren van Williams enkel vergeleken worden met zijn teamgenoot: "Soms deed ik het heel goed, soms deed ik het wat minder goed, maar van elke beetje ervaring leer ik een heleboel. Ik zou terugkijkend op de eerste helft van 2019 dan ook niks willen veranderen."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten