© FIA Formula 2

Nieuwsoverzicht

Russell heeft Formule 2-titel met één hand vast, De Vries start P2

23 nov. 2018 17:30 René Oudman 0 reacties
Aanstaand Formule 1-coureur George Russell heeft poleposition veroverd voor de laatste Formule 2-hoofdrace van het seizoen, die in het voorprogramma van de koningsklasse wordt afgewerkt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De Nederlander Nyck de Vries kwam tot een keurige tweede tijd.

Russell scoorde belangrijke punten dankzij de pole. De Brit had voorafgaand aan het weekend in de Emiraten 37 punten voorsprong ten opzichte van naaste rivaal Alexander Albon, waar er nog 48 stuks te verdelen waren. Een pole levert in de F2 liefst vier punten op en dus is het kampioenschap nóg een stuk dichter bij gekomen.

Albon, de beoogde tweede coureur van Toro Rosso in 2019, zal vanaf nu werkelijk alles perfect moeten doen om de titel nog uit Russells handen te kunnen grissen. De Britse toekomstig Williams-coureur mag bovendien niet meer dan twee puntjes scoren in de twee races die nog op het programma staan.

Lange tijd leek De Vries op pad naar zijn derde seizoenspole, tot Russell daar een stokje voor stak. De tweede tijd bleek echter wel haalbaar voor de Sneker, die in theorie nog vicekampioen kan worden. Veel hangt af van de prestaties van Albon en nummer drie Lando Norris. Norris werd slechts zevende, Albon kwam zelfs niet verder dan P8.

Russell heeft de Formule 2-titel officieel veroverd als hij zaterdag minimaal achtste wordt. De hoofdrace van de opleidingsklasse begint kort nadat de Formule 1-kwalificatie is afgelopen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen