Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell hekelt agressieve Leclerc: "Een discutabele actie"

George Russell is niet bepaald tevreden over de acties van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Monegask slingerde iets te veel toen de Mercedes-coureur hem probeerde in te halen.

Ondanks dat George Russell de Ferrari van Charles Leclerc voorbij ging en uiteindelijk voor hem finishte, is hij na de GP van Groot-Brittannië niet te spreken over de acties van de Monegask. De Ferrari-coureur moest aan het begin van de race zijn plek verdedigen ten opzichte van Russell en maakte daarbij een aantal zigzaggende bewegingen in de remzone. Tijdens een het verdedigen mag de coureur maar één keer van lijn veranderen, daarna loopt de coureur risico met kans op een penalty. Ook in de remzone mag er niet van lijn worden veranderd. De grootste verrassing van de race op Silverstone was natuurlijk McLaren. In een gesprek met onder andere RacingNews365 praat Mercedes-coureur Russell vol lof over zijn oranje gekleurde concurrentie: "De McLarens waren ontzettend indrukwekkend om te zien. Ik ben ook erg onder de indruk van Oscar Piastri en wat hij tot nu toe dit seizoen heeft weten te presteren. Jammer dat hij het podium net gemist heeft, want hij en Lando Norris verdienden het om op het podium te staan." "Onze racesnelheid was beter dan wat we verwacht hadden in vergelijking met Red Bull, Aston Martin en Ferrari. Maar als we kijken naar McLaren, zij zijn de afgelopen twee races op twee totaal verschillende circuits sterk geweest en ze zijn ons nu echt een stap voor."

"Ik dacht eigenlijk dat het wel een duidelijk verhaal zou zijn"

Zo lukte het de Mercedes-coureur niet om Oscar Piastri in te halen, terwijl Piastri net als Norris op de harde banden stond. George had de medium banden maar kwam er niet voorbij. "Ik dacht eigenlijk dat het een makkelijk verhaal zou worden. Lewis op plek twee en ik op plek drie, maar ja... De medium banden waren voor ons in ieder geval de verkeerde strategie in het slot van de race. De zachte band was duidelijk de betere keuze, maar dan alsnog waren zij (McLaren, red.) anderhalf à twee tienden sneller dan dat wij waren." De Brit is aanzienlijk minder positief over collega Leclerc: "Ik moet het nog goed terugkijken, maar de actie was erg op het randje. Voor mijn gevoel was het net over de limiet. Het was een discutabele actie als je het mij vraagt maar het had de uitkomst van mijn race toch niet beïnvloed. Als ik hem niet had ingehaald was ik eerder naar binnen gegaan voor nieuwe banden en waren de twee McLarens waarschijnlijk ook naar binnen geweest om te antwoorden. Dus dan was ik waarschijnlijk ook vijfde gebleven."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht