Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell hoopt te profiteren van nieuwe clash tussen Verstappen en Norris

George Russell was toch wel de verrassende nummer drie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit is wel realistisch over zijn kansen voor de zondag.

Russell Norris Verstappen Qualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes viel tegen in zowel de sprintkwalificatie en de sprintrace, maar kwam in de reguliere kwalificatie ineens weer boven drijven. George Russell wist zich knap als derde te kwalificeren, maar maakt zichzelf geen illusies voor de zondag.

"De auto was op dit moment heel erg goed," aldus Russell na afloop van de kwalificatie. "Het team heeft heel hard gewerkt om de updates op de auto te krijgen en we zitten nu in een mooi gevecht, zeker met Ferrari. Ik denk dat we nog wel wat te kort komen voor McLaren en zeker Max. Zij vlogen vandaag, maar wij gaan zeker de juiste kant op."

Sinds dit seizoen mogen de teams na de sprintrace weer dingen aanpassen aan de auto voor de kwalificatie. Volgens Russell heeft Mercedes daar gretig gebruik van gemaakt, gezien de matige sprintrace: "We hebben zeker een aantal dingen aangepast. Ik denk dat die aanpassingen ook voor morgen zullen helpen. Ik ben erg blij met P3, want we hebben wel wat compromissen gesloten om de verder te komen in de race."

Maar kan Russell morgen profiteren van een strijd tussen Verstappen en Norris? Volgens een dollende Russell wel: "Tijdens de sprint hadden zij het al flink met elkaar aan de stok, dus ik ga er eens goed voor zitten en laat hun hun ding doen. Dan kan ik daar hopelijk van profiteren aan de binnenkant. Maar realistisch gezien zijn zij te snel voor ons. Onze strijd ligt waarschijnlijk achter ons."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership