Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Russell: "Ik wil niet met Kubica hoeven vechten om de laatste plaats"

De grote verliezer van het eerste Grand Prix weekend in Australië heet Williams. Het team was werkelijk helemaal nergens. Beide coureurs kwamen op twee ronden achterstand binnen.

George Russell wist vóór teamgenoot Robert Kubica over de streep te komen en hoewel hij blij is dat hij zijn eerste Formule 1-race überhaupt heeft uitgereden, kan dat gegeven hem niet bekoren: "Ik doe niet mee om met Robert Kubica te knokken voor de laatste plaats. We moeten juist samenwerken om de situatie zoals hij nu is te verbeteren. Desondanks ben ik trots op mezelf dat met wat ik heb laten zien dit weekend, ik heb al mijn persoonlijke doelen behaald."

Voor teamgenoot Kubica liep de race al helemaal uit op een ramp. Bij de start kwam hij in aanraking met Pierre Gasly, wat hem de aansluiting met zijn teamgenoot kostte: "We wisten dat het lastig ging worden en dat werd het uiteindelijk ook. We startten op de harde band om daar een beetje vertrouwd mee te raken. Ik had een goede start, maar plotseling schoot één van de Red Bulls voor me in een poging een touche te voorkomen, maar daardoor raakte ik hem juist."

Wat volgde was een eenzame run naar de finish: "In de derde run verloor ik ook nog eens mijn spiegel, waardoor het lastig was om goed te reageren op blauwe vlaggen. Met een beschadigde auto kon ik sowieso weinig uitrichten, maar ondanks alles denk ik dat we enkele positieve zaken hebben gezien. Ik wil dan ook iedereen in het team bedanken, hoe gek dat misschien ook klinkt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië