Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

'Russell is te lief om wereldkampioen te worden'

George Russell beleefde een Grand Prix met gemengde gevoelens in Qatar. De Mercedes-jongeling toucheerde in de eerste bocht met teamgenoot Lewis Hamilton, maar reed vervolgens een knappe inhaalrace. Toch valt er nog veel te leren voor de 25-jarige Brit.

George-Russell-RacingNews365-Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365 blikken autocoureur Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het incident waarbij Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton betrokken waren in Qatar. Het podcastpanel wijst één schuldige aan voor de botsing in de eerste bocht: Lewis Hamilton.

Mosterdijk start met een vraag: "Denken jullie dat de twee coureurs het nu afgeleerd hebben en elkaar in het vervolg wat meer ruimte geven?"

Dimmers antwoordt stellig: "Tuurlijk niet. Je zag het al een beetje aankomen. We hebben meermaals over zo'n scenario gespeculeerd. In Japan drukte Lewis Russell ook volledig buiten de baan. Het probleem is echter dat Russell te lief is. In Qatar zat hij bijna huilend in de auto. Je hoorde hem ook op de radio. Eerst was hij een beetje boos, daarna werd hij emotioneel."

Tekst gaat verder onder video.

'Nu is het klaar vriend, we zijn hier om te racen'

Het eenzijdige radioverkeer van Russell richting de Mercedes-pitmuur bleef voortdurend aanwezig gedurende de eerste racerondes. Dat maakte dat Toto Wolff ingreep, terwijl de Oostenrijker niet eens in Qatar aanwezig was. Dimmers: "Op een gegeven moment hoor je Toto over de radio: 'nu is het klaar vriend, we zijn hier om te racen.'"

Coronel zegt dat niet alleen Russell en Hamilton, maar het complete team van Mercedes iets te verwijten valt. "Dit had wel een klein beetje voorkomen kunnen worden. Lewis startte op de rode band en George op de gele. Je wist dus al dat Lewis er voorbij zou gaan. Het team had dit moeten bespreken."

Tekst gaat verder onder video.

"Met die mindset word je geen wereldkampioen."

De autocoureur uit Eemnes vervolgt: "Ze hadden Lewis er gewoon voorbij moeten laten gaan. Let it happen. Lewis zorgde overigens wel zelf voor de crash. Hij was er voorbij, maar kneep hem (George, red.) gewoon af. Hij wilde te graag en dan krijg je dit. Dit was honderd procent Lewis zijn schuld."

Dimmers neemt het stokje over van Coronel: "Ze hadden nooit met zijn drieën door die bocht gekund. Als Lewis de bocht minder af had gesneden, dan kwam hij te wijd uit. Waarschijnlijk ergens op dat Sahara-zand." De F1-kenner gaat verder: "Maar dit was gewoon het willen en moeten. En ja, Lewis en George zouden het bijgelegd hebben... Het broeit volgens mij ook gewoon een beetje bij Mercedes. George is iedere keer boos als er iets gebeurt, maar tegelijkertijd ook heel erg verdrietig. En dat blijft zo, totdat Toto Wolff ingrijpt. Met die mindset word je geen wereldkampioen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af