Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: "Kubica zal zijn criticasters zeker de mond snoeren"

De eerste race van het Formule 1-seizoen 2019 laat nog ruim zes weken op zich wachten, maar toch wordt er al veel vooruitgeblikt. Zo ook door George Russell, de 20-jarige Brit die komend jaar zijn debuut zal maken. De Williams-coureur verwacht bovendien veel van zijn teammaat Robert Kubica.

Toen Kubica zijn laatste Grand Prix afwerkte, was Russell 12 jaar oud. De Pool stond tussen 2006 en 2010 76 maal aan de start van een Formule 1-race en won daar eentje van. Na zwaargewond te zijn geraakt tijdens een rallyongeval had Kubica enkele jaren nodig om te revalideren.

Russell weet dat er door meerdere Formule 1-volgers aan de fysieke gesteldheid van Kubica wordt getwijfeld. Kort na het verschrikkelijke rallyongeval leek het er namelijk op dat Kubica dusdanig gewond was, dat hij nooit meer zou kunnen racen in een Formule 1-wagen. Desondanks denkt Kubica's jonge Britse teammaat dat de inmiddels 34-jarige Pool prima voor de dag zal komen, tijdens zijn comeback in de sport. "Er wordt aan Roberts vermogen om weer op honderd procent van zijn kunnen te presteren in een Formule 1-wagen getwijfeld", erkent Russell tegenover Sky Sports. "Ik geloof er echter heilig in dat hij zijn criticasters de mond zal snoeren", sprak de Formule 2-kampioen. In de afgelopen maanden heeft Russell veel tijd in de simulator doorgebracht. "We rijden nu rond met de wagen waarvan we denken dat deze in 2019 Grands Prix zal rijden, maar tot we er voor de eerste keer mee de baan op zijn gegaan is het altijd lastig inschatten. Williams zal er in ieder geval alles aan doen om een stap voorwaarts te zetten", sluit Russell strijdvaardig af.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie