Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell legt uit wat leidde tot de 'ongelooflijk enge' crash van Zhou

George Russell besprak na afloop van de race wat er precies gebeurde bij de start en het incident met Guanyu Zhou.

Russell Zhou
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

George Russell legt uit wat leidde tot zijn moeizame start van de Grand Prix van Groot-Brittannië die uitmondde in de grote crash van Guanyu Zhou. Russell had een slecht start vanaf P8 op de grid en Pierre Gasly probeerde om voor het gat te gaan tussen Zhou en Russell in. Gasly en de coureur van Mercedes raakten elkaar, waarna de W13 van de Brit tegen Zhou spinde.

Russell legt uit waarom hij zo langzaam was bij de start en Zhou en Gasly bij hem in de buurt konden komen. "We namen een risico door op de harde band te starten, maar er was helemaal geen grip en we wisten dat dat een factor was. Ik kwam zo traag van de lijn. Voor ik het wist, werd ik van achteren geraakt en crashte ik tegen Zhou en was het game over."

Zhou's auto sloeg over de kop, schoof over het asfalt en stuiterde met hoge snelheid het hekwerk in. Nadat de Chinees naar het medisch centrum werd gebracht, kwam de bevestiging dat hij okay was.

Direct na het incident, dat leidde tot een rode vlag van bijna een uur, klom Russell uit zijn W13 om Zhou te helpen. Daarna dacht de Brit dat hij nog door kon met de race, maar die kans werd hem ontnomen. Ondanks zijn teleurstelling hierover, was Russell's grootste zorg de gezondheid van Zhou.

"Ik ben blij om te zien dat Zhou in orde is", vertelt Russell aan Viaplay. "Het was een ongelooflijke enge crash en iets wat je nooit graag ziet. Het was dat het een beetje frustrerend is dat ik niet verder kon in de race. Ik sprong eruit om te kijken of hij in orde was en ik kwam terug en kreeg de auto niet gestart, maar ik denk dat de auto (fysiek, red.) in orde was om verder te gaan."

"Maar goed, ik ben blij dat hij in orde is", sluit Russell af.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

48 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen