Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Russell: 'Mercedes heeft in tegenstelling tot Red Bull en Ferrari de regels gerespecteerd'

George Russell vermoedt dat Red Bull en Ferrari de dupe zullen zijn van de nieuwe regelwijzigingen die vanaf de Belgische GP in gaan.

Vanaf het aanstaande Grand Prix-weekend in België treden er een aantal nieuwe regels in werking. De belangrijkste wijziging is de wijzigingen aan de vloerplank. Deze moeten minder flexibel worden door enkele nieuwe regelverduidelijkingen die de FIA heeft doorgevoerd. Naar verluidt waren zes van de tien teams tegen deze wijzigingen, maar onder het mom van veiligheid kan de autosportbond deze toch doorvoeren. Als we Mercedes mogen geloven, dan zijn vooral Red Bull en Ferrari daar de dupe van. Het team is voor de regels en Toto Wolff gaf eerder aan 'in shock' te zijn over de manier waarop de concurrentie er mee om was gesprongen.

Russell: "Wij hebben de regels gerespecteerd"

In gesprek met zijn landgenoten van Sky Sports werd Mercedes-coureur George Russell gevraagd naar de nieuwe regeltjes die er aan zitten te komen. Hij denkt dat de nieuwe regels in het nadeel zullen zijn van Red Bull en Ferrari, omdat zij de regels niet helemaal zoals de bedoeling was gevolgd hebben. "Er bestaat geen twijfel over dat Ferrari en Red Bull de grenzen hebben opgezocht, terwijl wij de regels hebben gerespecteerd op de manier waarop ze bedoeld waren", zo liet hij optekenen kort voor de zomerstop. "Er is natuurlijk geen garantie dat ze daardoor dichter op ons komen te zitten, maar we weten wel dat wij langzamer zouden worden als wij er gebruik van hadden gemaakt en nu opeens niet meer", aldus de Britse coureur.

Benieuwd naar Spa

Russell wacht met smart de Belgische Grand Prix, die over een week wordt verreden, af. "Dat wordt interessant, want dan wijzigen er enkele reglementen, die sommige teams dichter naar ons toe zullen brengen." "Als team hebben we er veel vertrouwen in dat we momenteel goed bezig zijn en er is geen reden dat we tijdens de race op Spa-Francorchamps niet in de mix kunnen zitten", aldus de nieuwste Mercedes-coureur.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen