Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell merkt gevolgen van titelwinst Verstappen binnen Mercedes

George Russell zal dit jaar de teamgenoot zijn van Lewis Hamilton bij Mercedes. De Brit merkt de positieve gevolgen van de enorme klap die Hamilton en zijn team moest incasseren tijdens de laatste race van het vorige seizoen, toen Verstappen de titel pakte.

George Russell, al jaar en dag Mercedes-junior, mag vanaf dit jaar eindelijk uitkomen voor het grote Formule 1-team. Na drie jaar bij Williams maakte hij deze winter de overstap. Hij bracht de afgelopen maand al veel tijd door in de fabriek. Het voelde als thuiskomen. "Ik heb al zo veel tijd doorgebracht bij dit team als junior voordat ik bij Williams terecht kwam. Het voelt alsof ik iedereen nu al heel goed ken", vertelt de Brit, die al heel vroeg en vol vertrouwen is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "We zijn meteen ter zake gekomen en hebben de belangrijkste dingen besproken, om zo de auto beter te leren kennen. Om zo de grootste uitdagingen te begrijpen die komen kijken bij de nieuwe auto's en mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende seizoen."

Gevolgen GP Abu Dhabi te merken

Russell, die zelf ontzet was na het verlies van Hamilton in Abu Dhabi , merkt dat de zware klap die het Mercedes-team moest incasseren juist het innerlijke vuur weer extra heeft aangewakkerd. "Na dat seizoenseinde in Abu Dhabi vorig jaar, is er ongelooflijk veel motivatie en bij iedereen in de fabriek brand het vuur om terug te slaan. Dat is geweldig om te zien", klinkt Russell opgetogen. Zelf hoopt hij in ieder geval goed te presteren in 2022, maar een specifiek kampioenschapsdoel durft hij daar niet aan te koppelen. "Ik hoop dat ik in 2022 het maximale uit mezelf en het team om me heen kan halen. Het wordt een interessant jaar, zeker qua ontwikkeling. Daar zal het vooral om gaan draaien." "Ik vind niet dat we nu een doel kunnen stellen qua resultaat, want niemand weet waar ze tijdens de eerste race ongeveer zullen staan. Je hebt micro-doelen: waar sta ik en hoe kan ik me verbeteren? Hoe ga ik de auto sneller maken? Als je alles op de juiste manier doet, dan geef je jezelf de beste kans om je doelen te bereiken", aldus de 23-jarige coureur, die dinsdag 24 wordt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"