Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell: 'Mindere prestaties Hamilton bij Mercedes hebben mij gered'

George Russell bezet momenteel 'slechts' de zevende plek in de strijd om de wereldtitel. Niet een plek waar hij zichzelf graag terugvindt. Dat Mercedes niet goed presteert, is duidelijk. Dat ook Hamilton worstelt met de wagen, doet Russell gek genoeg ook wel goed.

Met een zevende plek, een vierde en een DNF achter zijn naam is de start van het seizoen voor George Russell zeer tegenvallend. Het verschil, niet alleen in punten, met Red Bull en Max Verstappen is groot. Duidelijk is dat de wagen van Mercedes niet extreem goed uit de winter is gekomen. Voor Russell een geluk bij een ongeluk, ook zijn teamgenoot zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton krijgt niet meer uit de auto. Ook vorig jaar was dat al het geval. "Nu de auto niet presteert zoals we willen heeft het hebben van Lewis als ploeggenoot me in zekere zin gered", verklaart hij. "Als hij met pensioen was gegaan of de sport had verlaten toen ik bij het team kwam zouden mensen mij de schuld hebben geven van de stap terug die het team heeft gedaan", vertelt Russell in een interview met SquareMile .

Niet druk maken om statistieken

Dat ook de prestaties van Hamilton achterblijven met deze Mercedes geeft Russell enigszins rust. "Ik heb het gevoel dat ik nu heb bewezen wat ik waard ben en waartoe ik in staat ben, dus wat dat betreft is er geen druk. Ik ben er om zo goed mogelijk werk te leveren en ik denk dat dat een mooie positie is. Ik maak me niet druk om statistieken, het tempo van Lewis of wat dan ook. Ik heb het gevoel dat ik dat vorig jaar al heb laten zien." Russell geeft aan veel van de gelouterde Hamilton te leren in de periode dat de Britten nu teamgenoten zijn. "Ik denk dat hij een echt 'mensen-mens' is. Hij kan heel goed het beste uit de mensen om hem heen halen en in het motiveren van het team. Hij vraagt altijd meer van zichzelf. En hij heeft ook veel hobby's buiten de sport, wat ik heel interessant vind. Zo kan hij zijn gedachten van het racen afhalen en zich beter voorbereiden voor als hij weer in de wagen stapt." "We zitten duidelijk in verschillende fases van onze carrière, maar ik laat me zeker inspireren door hoe hij zich gedraagt, hoe hij het racen benadert en hoe hij zijn leven benadert. Hij is zeer indrukwekkend."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"