Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell ontevreden over Mercedes-progressie: "Niet waar we op hadden gehoopt"

Het gaat bij Mercedes nog niet zoals ze hadden gehoopt tijdens het Grand Prix-weekend van Frankrijk. Voorafgaand aan het weekend werd gedacht dat het team een grote stap kon zetten op Paul Ricard, maar ook George Russell legt uit dat het tegenvalt bij het team.

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton konden zich tijdens de eerste twee vrije trainingen in Frankrijk nog niet meten aan de coureurs van topteams Red Bull en Ferrari. De rondetijden lagen hoger dan ze van tevoren hadden gehoopt. Russell hoopt op verbetering gedurende het weekend. Wel probeert hij de positieve kanten te bekijken. "Onze snelheid met veel brandstof is beter dan die met minder brandstof, dus we moeten kijken hoe we dat gaan optimaliseren zodat er geen middenveldbolides tussen ons en de voorkant van het veld komen", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Dan zien we wel hoe het zondag gaat, maar ik denk dat de Ferrari's meer hebben en Max (Verstappen) ziet er zoals gewoonlijk ook weer erg snel uit." Bij Mercedes is er juist veel werk aan de winkel. De meegenomen upgrades in Frankrijk helpen nog, maar Russell blijft op zijn hoede: "Iedereen verbetert continu zijn auto met updates, dus de hele grid maakt een stap voorwaarts. Zelfs als wij wat rondetijd vinden, dan doen onze rivalen dat ook."

Mercedes toch met minder progressie dan gedacht

Russell had gehoopt op meer performance en tijden die dichter bij de rondetijden van Ferrari en Red Bull liggen. "We zijn wat verder van de pace verwijderd dan we hadden gehoopt, maar we hopen nog wat te kunnen vinden in de fabriek", aldus de Mercedes-coureur. Waar het bij Mercedes wél goed gaat dit weekend, is bij de banden. In de extreme hitte in Le Castellet wordt slijtage een belangrijk onderdeel van de race. "We hebben maar ongeveer vijf ronden geklokt in een consecutieve run door een klein probleem in de garage en we zien hoe het loopt, maar bij een aantal teams gaat het er zeker erger aan toe. Het ziet er bij ons oké uit."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'