Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell onthult wanneer hij bij Mercedes aan de slag gaat

George Russell kan niet wachten om de overstap te maken naar topteam Mercedes. De Williams-coureur wil gelijk na de seizoensafsluiter in Abu Dhabi beginnen aan zijn nieuwe avontuur bij de Duitse renstal.

Na de seizoensafsluiter in Abu Dhabi mag George Russell direct aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. De coureur heeft toestemming gekregen van Williams om de bandentests in Abu Dhabi voor Mercedes te mogen verrijden. Hierdoor zullen we Russell in 2021 al in een Mercedes-outfit zien. "Ik zal op maandagochtend na de Grand Prix van Abu Dhabi voor ze rijden", openbaart Russell voorafgaand aan de GP van Brazilië tegenover onder meer RacingNews365. "Het wordt gelijk 120% focus op alle dingen bij Mercedes." Russell zal het stoeltje van Valtteri Bottas overnemen bij de Duitse renstal en in 2022 naast Lewis Hamilton rijden. Het werk bij Williams laat hij vanaf daar gelijk liggen. De kans is groot dat Alexander Albon de taken van Russell overneemt vanaf de seizoensafsluiter, gezien de Thai het stoeltje van hem overneemt bij Williams. Ondertussen heeft de huidige coureur van Williams een druk schema voor de boeg bij zijn nieuwe werkgever.

Russell vliegt gelijk naar Mercedes-fabriek

Na de bandentest in Abu Dhabi bezoekt Russell gelijk de fabriek van Mercedes. "Ik vlieg gelijk die kant op om wat simulatorwerk te doen en wat mensen te ontmoeten." De meeste medewerkers van de Duitse renstal kent de Brit echter al. Russell zit al jarenlang in de coureurspoule van Mercedes en in 2019 kwam hij een keer in actie voor het topteam. "Ik zit in een hele gunstige positie omdat ik al veel tijd met Mercedes heb gespendeerd van 2016 tot aan 2018. Als ik ze zie op het vliegveld of op het circuit, dan ken ik ze bijna net zo goed als de mensen bij Williams. Ik kom terecht in een groep en een familie waar ik al heel bekend mee ben", aldus Russell.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi