Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ontvangt geen lof van Mercedes, maar daar heeft hij ook geen behoefte aan

Mercedes-junior George Russell ontvangt naar eigen zeggen weinig tot geen lof van Mercedes over zijn prestaties in de Formule 1, maar dat deert hem niet. Sterker nog, dat is precies zoals hij het wil hebben.

Russell China portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Achteraan het veld vielen de prestaties van George Russell in 2019 nauwelijks op. In de tegenvallende Williams moest de jonge Brit, die voor zijn overstap naar de Formule 1 achtereenvolgend GP3- en Formule 2-kampioen werd, vaak genoegen nemen met de negentiende plaats. Wel ontving hij veel lof nadat hij teamgenoot Robert Kubica over het hele 2019-seizoen met

Russell maakt deel uit van het Mercedes-juniorprogramma. Door de Duits-Britse renstal is hij voorlopig bij het Williams-team gestald, waar hij mag rijpen voordat hij de eventuele overstap maakt naar de hoofdmacht. Hij weet dat Mercedes het beste beentje met het voor heeft, ook al ontvangt hij weinig tot geen lof vanuit het team.

Russell vindt die aanpak overigens prima, zo vertelt hij tegenover Motorsport Total: "Mercedes geeft mij geen schouderklopjes als het goed gaat. Ze laten het mij alleen weten als ik het niet goed doe. Het feit dat ik dit jaar geen negatieve dingen heb gehoord, is daarom een positief teken."

"Toen ik de GP3-klasse won belden ze me destijds even op om me kort te feliciteren, alvorens we meteen verder praatten over mijn toekomst in de Formule 2", herrinert hij zich. "Als een postbode de post op tijd bezorgt, betekent dat toch ook niet dat hij schouderklopjes ontvangt? Hij doet gewoon zijn werk, dat geldt voor mij ook. Ik moet alleen gecorrigeerd worden als ik niet presteer, zo sta ik er ook precies in", aldus de Mercedes-junior.

In het kampioenschap eindigde Russell afgelopen seizoen op de laatste plaats. Hij wist geen enkel punt te scoren, in tegenstelling tot teamgenoot Kubica, die uiteindelijk met in totaal één WK-punt het seizoen afsloot.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez