Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell ontvangt geen lof van Mercedes, maar daar heeft hij ook geen behoefte aan

Mercedes-junior George Russell ontvangt naar eigen zeggen weinig tot geen lof van Mercedes over zijn prestaties in de Formule 1, maar dat deert hem niet. Sterker nog, dat is precies zoals hij het wil hebben.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Achteraan het veld vielen de prestaties van George Russell in 2019 nauwelijks op. In de tegenvallende Williams moest de jonge Brit, die voor zijn overstap naar de Formule 1 achtereenvolgend GP3- en Formule 2-kampioen werd, vaak genoegen nemen met de negentiende plaats. Wel ontving hij veel lof nadat hij teamgenoot Robert Kubica over het hele 2019-seizoen met

Russell maakt deel uit van het Mercedes-juniorprogramma. Door de Duits-Britse renstal is hij voorlopig bij het Williams-team gestald, waar hij mag rijpen voordat hij de eventuele overstap maakt naar de hoofdmacht. Hij weet dat Mercedes het beste beentje met het voor heeft, ook al ontvangt hij weinig tot geen lof vanuit het team.

Russell vindt die aanpak overigens prima, zo vertelt hij tegenover Motorsport Total: "Mercedes geeft mij geen schouderklopjes als het goed gaat. Ze laten het mij alleen weten als ik het niet goed doe. Het feit dat ik dit jaar geen negatieve dingen heb gehoord, is daarom een positief teken."

"Toen ik de GP3-klasse won belden ze me destijds even op om me kort te feliciteren, alvorens we meteen verder praatten over mijn toekomst in de Formule 2", herrinert hij zich. "Als een postbode de post op tijd bezorgt, betekent dat toch ook niet dat hij schouderklopjes ontvangt? Hij doet gewoon zijn werk, dat geldt voor mij ook. Ik moet alleen gecorrigeerd worden als ik niet presteer, zo sta ik er ook precies in", aldus de Mercedes-junior.

In het kampioenschap eindigde Russell afgelopen seizoen op de laatste plaats. Hij wist geen enkel punt te scoren, in tegenstelling tot teamgenoot Kubica, die uiteindelijk met in totaal één WK-punt het seizoen afsloot.

3 reacties