Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell pleit voor aanpassing circuit Saoedi-Arabië: "Het is vragen om problemen"

George Russell zou graag zien dat het Jeddah Corniche Circuit wordt aangepast. De Engelsman denkt dat er anders in de toekomst grote ongelukken kunnen gebeuren.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië eindigde teleurstellend voor George Russell. De Brit ging op de rem omdat voor hem Sergio Perez was gecrasht. Nikita Mazepin kon niet op tijd remmen reed vol achterop de Williams van Russell. De Brit vindt dat Mazepin weinig te verwijten valt. "Het is heel moeilijk voor alle coureurs. Je gaat een bocht om die vol gas is en opeens staat daar een zijwaartse auto. Overal is er rook van de banden, je weet niet wat er dan gaat gebeuren", zegt de Williams-coureur tegen onder meer RacingNews365 . "Het was een chaos van bocht 3 tot 7. Je kon niets zien en de auto's waren overal."

Aanpassingen nodig aan circuit Jeddah

Russell is de voorzitter van de GDPA, de vakbond voor Formule 1-coureurs. De Brit is dan ook van mening dat er het een en ander veiliger moet op het gloednieuwe circuit in Jeddah. "Het is een geweldig circuit om te rijden, maar het is echt vragen om problemen. Dus er zijn zeker aanpassingen nodig." "Als we hier volgend jaar terugkomen, en ik denk dat we dat doen, dan denk ik dat ze een aantal dingen moeten aanpassen. Ze moeten die knikken gewoon veranderen in rechte stukken, want je ziet echt niks. We hebben al te veel dingen gezien die een keer fout moeten gaan." De Williams-coureur denkt dat er voor de Formule 1 veel lessen te halen zijn uit de Saoedische Grand Prix. "Ik denk we van dit weekend veel kunnen leren over dit soort circuits. Het is ongelooflijk spannend om er zo snel te rijden vanuit het oogpunt van de coureur." "Maar er ontbreekt nogal wat op het gebied van veiligheid en het raceperspectief. We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik denk dat er over het algemeen gewoon veel te leren is."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie