Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell pleit voor aanpassing circuit Saoedi-Arabië: "Het is vragen om problemen"

George Russell zou graag zien dat het Jeddah Corniche Circuit wordt aangepast. De Engelsman denkt dat er anders in de toekomst grote ongelukken kunnen gebeuren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Grand Prix van Saoedi-Arabië eindigde teleurstellend voor George Russell. De Brit ging op de rem omdat voor hem Sergio Perez was gecrasht. Nikita Mazepin kon niet op tijd remmen reed vol achterop de Williams van Russell. De Brit vindt dat Mazepin weinig te verwijten valt.

"Het is heel moeilijk voor alle coureurs. Je gaat een bocht om die vol gas is en opeens staat daar een zijwaartse auto. Overal is er rook van de banden, je weet niet wat er dan gaat gebeuren", zegt de Williams-coureur tegen onder meer RacingNews365. "Het was een chaos van bocht 3 tot 7. Je kon niets zien en de auto's waren overal."

Aanpassingen nodig aan circuit Jeddah

Russell is de voorzitter van de GDPA, de vakbond voor Formule 1-coureurs. De Brit is dan ook van mening dat er het een en ander veiliger moet op het gloednieuwe circuit in Jeddah. "Het is een geweldig circuit om te rijden, maar het is echt vragen om problemen. Dus er zijn zeker aanpassingen nodig."

"Als we hier volgend jaar terugkomen, en ik denk dat we dat doen, dan denk ik dat ze een aantal dingen moeten aanpassen. Ze moeten die knikken gewoon veranderen in rechte stukken, want je ziet echt niks. We hebben al te veel dingen gezien die een keer fout moeten gaan."

De Williams-coureur denkt dat er voor de Formule 1 veel lessen te halen zijn uit de Saoedische Grand Prix. "Ik denk we van dit weekend veel kunnen leren over dit soort circuits. Het is ongelooflijk spannend om er zo snel te rijden vanuit het oogpunt van de coureur."

"Maar er ontbreekt nogal wat op het gebied van veiligheid en het raceperspectief. We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik denk dat er over het algemeen gewoon veel te leren is."

Strijd Verstappen en Hamilton gaat nog verder ontsporen

Wat een bizar raceweekend in Saoedi-Arabië. Van een crash van Max in de kwalificatie, tot drie starts en twee straffen in de race voor Verstappen, die verloor van Hamilton. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke race in Jeddah en blikken we vooruit op de seizoensfinale, die wel eens volledig kan gaan ontsporen...

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

15 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche