Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell positief na vrijdag: "Maar Ferrari heeft nog een paar tienden achter de hand"

Ondanks dat we af en toe een ontevreden boardradio te horen kregen, had George Russell een uitstekende vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Singapore.

Russell Singapore Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks wat ontevreden boardradio's over wat verkeer is Russell erg tevreden over zijn vrijdag op het Marina Bay Street Circuit: "Het is waarschijnlijk onze beste vrijdag van het jaar", zo vertelt Russell opgewekt aan de media waaronder RacingNews365 na de eerste twee vrije trainingen. "De baan voelt fantastisch eerlijk gezegd, op elk oppervlak, bocht 1 tot en met bocht 5. De grip is ontzettend hoog daar, wat leuk is."

"Ik denk dat het weghalen van de vier bochten in de derde sector het circuit een veel betere flow geeft, dus daar geniet ik van", zo gaat de Mercedes-coureur verder. Het veld zat deze vrijdag ook niet ver van elkaar verwijderd, vooral binnen de top van het veld: "Het zit nu tussen sowieso zes teams dicht bij elkaar, en dat is behoorlijk spannend. Dus we moeten vannacht hard werken en proberen die milliseconden te winnen voor morgen."

Russell verwacht desondanks niet dat ze zaterdag voor de poleposition kunnen strijden met Ferrari. Daar lijkt het Italiaanse team te snel voor te zijn. "Ferrari lijkt de favoriet voor morgen. Ik denk ook niet dat zij hun beste powerunit gebruikt hebben, dus zij hebben waarschijnlijk nog wel een paar tienden in hun zak. Dus het gevecht gaat waarschijnlijk om de tweede startrij. Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren."

"De banden zijn de sleutel dit weekend. We hebben de C5, de zachtste compound mee, en als je daar de sweet spot van kunt vinden, win je daar zo makkelijk een paar tienden mee. Dus we moeten op zoek naar die sweet spot", aldus de Brit.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt