Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell: "Presenteerde mezelf met een Powerpoint-presentatie aan Wolff"

Het team van Williams heeft betere tijden gekend in haar Formule 1-historie, maar beschikt met George Russell dit seizoen over een groot talent. De jonge Brit is in dienst van Mercedes en won in 2018 nog de Formule 2-titel. Toch heeft hij een aantal 'normale' sollicitatiegesprekken moeten doorlopen om een Williams-coureur te worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Russell had in 2018 een gesprek gepland staan met Mercedes-teambaas Toto Wolff, maar had nog geen idee hoe hij het gesprek in moest gaan. Daarop besloot het jonge talent om zich netjes te kleden en een Powerpoint-presentatie te maken: "Het gebeurt niet elke dag dat je een sollicitatiegesprek hebt met Toto Wolff, dus had ik mezelf goed voorbereid en zowel een Powerpoint-presentatie als een cv klaargemaakt. Die Powerpoint-presentatie over mezelf heb ik later ook nog naar Williams gestuurd", aldus Russell tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Ik was zeer benieuwd naar de reactie van Toto, maar die was gelukkig positief en daar was ik blij mee want het had ook heel anders af kunnen lopen. Hij bleek zelfs zo tevreden over het gesprek te zijn dat hij direct Claire Williams belde met de mededeling dat ik een plek verdiende in haar team."

Die plek kreeg de voormalig Formule 2-kampioen en zodoende werd hij de eerste Britse coureur van het team na Jenson Button. "Natuurlijk is het iedere coureur zijn droom om voor Mercedes te rijden, dus logischerwijs is dat ook mijn droom. Ik ben nu echter op mijn plek bij Williams en ik ben ook zeer trots om voor dit team te mogen rijden. We gaan op dit moment door een moeilijke periode, maar we blijven hard vechten, want onze motivatie is onwijs groot!"

Ondanks dat Russell zich goed voorbereidde op het gesprek met Wolff, was hij gedurende zijn schooljaren niet zo gedreven: "Ik denk dat ik een goede student had kunnen zijn maar dat mijn vrienden een negatieve invloed op me hadden", aldus een lachende Russell. "Op mijn zevende deed ik zowel aan voetbal als karting en daar was ik natuurlijk veel te veel mee bezig om het ook nog goed te doen op school. Na enkele jaren moest ik van mijn ouders echter een keuze maken tussen de autosport en het voetbal, ik koos voor de autosport. In mijn gedachten maakte ik namelijk meer en mooiere doelpunten dan dat ik in werkelijkheid deed", aldus de sympathieke Brit met een knipoog.

2 reacties