Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell reageert op opmerkingen Verstappen: "Hij laat zichzelf kennen"

George Russell vindt niet dat hij excuses moet krijgen na de felle opmerkingen van de Nederlander over hem na de Sprintrace in Azerbeidzjan, maar de Mercedes-coureur vindt dat Verstappens woorden "onnodig" waren.

Russell Mercedes Verstappen Red Bull Sprint Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell vindt dat Max Verstappen "zichzelf tekort heeft gedaan" met zijn opmerkingen na hun clash in de Azerbeidzjaanse Grand Prix Sprint race.

Russell en Verstappen maakten contact tijdens de openingsronde van de sprintrace op zaterdag toen ze streden om P3. De Nederlander liep schade op aan zijn RB19, maar eindigde toch nog als derde, voor Russell op P4.

Verstappen was woedend na de race en had een gespannen woordenwisseling met Russell in parc fermé, waarbij hij de Mercedes-coureur een "dickhead" noemde.

De wereldkampioen maakte later nog meer opmerkingen over Russell, en noemde hem onder meer "prinses George" in gesprek met de Nederlandse media waaronder RacingNews365.

Russell heeft geen excuses nodig van Verstappen

Op de vraag na de race van zondag in Bakoe of hij met Verstappen had gesproken, zegt Russell van niet. "Nee, ik bedoel, er valt eigenlijk niets te zeggen van mijn kant."

"Uiteindelijk is het voor iedereen het heetst van de strijd. Ik weet niet of hij er nu anders over denkt. Het is een beetje een race-incident."

Als hem wordt gevraagd of hij een verontschuldiging van Verstappen had gewild, verklaart Russell dat dit niet nodig is. De Brit vindt echter wel dat sommige opmerkingen van Verstappen na het incident - zonder specifiek te verwijzen naar welke - ongepast waren.

"Ik heb helemaal geen excuses nodig, maar hij is tweevoudig wereldkampioen en leidt momenteel weer het kampioenschap. Mij stoort het niet, maar hij laat zichzelf een beetje kennen met dit soort opmerkingen."

"Max is een supergoede vent, een geweldige, geweldige coureur, maar dit soort uitspraken zijn een beetje overbodig."

Niet onder de indruk van videobeelden

Russell had de videobeelden van het incident met Verstappen in de Sprint nog niet gezien toen de Red Bull-coureur hem op zaterdag benaderde. Na het bekijken van de beelden was de 25-jarige coureur verrast, omdat de clash minder dramatisch was dan hij had verwacht.

"Om eerlijk te zijn viel het tegen als ik zag hoe weinig er aan de hand was", zegt Russell. "Ik had het veel erger verwacht. Natuurlijk was er een beetje contact, zoals vaak in de eerste ronde. Ik had iets meer verwacht na zijn reactie."

In gesprek met Viaplay deed hij er nog een schepje bovenop: "Ik zou het zo weer doen. Andersom verwacht ik hetzelfde van Max. Ik zou ook een vergelijkbare reactie hebben gehad als ik hem was. Dit is racen."

Check hieronder het interview van Russell met Viaplay.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024