Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Doodsbenauwde Russell schreeuwde om rode vlag na harde crash in GP Australië

De paniek in de stem van George Russell was over de boordradio na zijn crash in de Formule 1 GP van Australië duidelijk te horen. Hij schreeuwde om een rode vlag, maar die kwam er niet.

De race was eigenlijk direct over na de zware crash van George Russell in de absolute slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Australië. De race werd geneutraliseerd uitgereden onder geel, dat terwijl Russell zelf vanuit de cockpit herhaaldelijk om rode vlaggen schreeuwde.

"Red flag, red flag, red flag, I'm in the middle of the track!"

"Red flag, red flag, red, red, red, red, red! I'm in the middle, red!"

"Fucking hell..."

Russell lag met zijn auto half op zijn kant, met de onderkant van de auto richting het opkomende verkeer, waardoor hij überhaupt niemand aan kon zien komen.

Saillant in deze is dat als de wedstrijdleiding gehoor had gegeven aan de rode vlag, Russell met punten naar huis was gegaan, aangezien de regels dan voorschrijven dat de uitslag wordt opgemaakt aan de hand van de vorige doorkomst op startfinish.

"If the sprint session or the race cannot be resumed the results will be taken at the end of the penultimate lap before the lap during which the signal to suspend the sprint session or the race was given", zo staat immers in artikel 58.14 van het sportieve reglement te lezen.

Bekijk de beelden van de crash onboard hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract