Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell sorteert voor op directe strijd met Verstappen: "Max is te verslaan!"

Andrea Kimi Antonelli lijkt de nieuwe teamgenoot van George Russell te worden in 2025, maar er waren ook een tijdje geruchten dat Max Verstappen naar Mercedes zou overstappen. Russell sorteert alvast voor op dat scenario en gelooft dat hij Verstappen kan verslaan.

Verstappen Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes? Dat was vanaf februari de grote vraag, maar het antwoord lijkt inmiddels duidelijk. Toptalent Andrea Kimi Antonelli wordt hoogstwaarschijnlijk de teamgenoot van George Russell, die door teambaas Toto Wolff tot leider van Mercedes is gebombarderd voor 2025. 

Lange tijd waren er ook geruchten dat Max Verstappen mogelijk zou overstappen. Uiteindelijk gebeurt dat niet in 2025, maar wanneer Russell de vraag krijgt of hij graag een sterke teamgenoot heeft, benoemt hij Verstappen wel.

"Natuurlijk, ik geloof in mezelf", vertelt Russell tegenover onder meer RacingNews365. "Uiteindelijk heb ik in Hamilton de beste coureur allertijden als teamgenoot gehad en denk ik dat ik gedurende drie jaar goed heb gepresteerd tegen hem. Ik ben voor niemand bang en Toto heeft me soms ook naar mijn visie gevraagd. We waren het echter vaak eens, zonder het over visie te hebben."

Russell weet wel waarom Wolff die vragen stelde. "Ik denk dat hij er zeker van wilde zijn dat ik me comfortabel voelde bij het besluit. Maar het is niet mijn team en ik heb tegen hem gezegd dat ik me bij niemand oncomfortabel zou voelen. Als ik moest kiezen, had ik misschien wel een bepaalde coureur gekozen. Ik heb dat wel gezegd."

Zonder erop in te gaan wie dat was, komt de naam Verstappen even ter sprake. "Hypothetisch zou ik het tof vinden om de teamgenoot van Max te zijn. Hij wordt gezien als de beste coureur van dit moment, net zoals Lewis die status had in alle jaren bij Mercedes. Niemand had verwacht dat een jonge coureur, die drie jaar bij Williams reed, een zevenvoudig wereldkampioen kon uitdagen en verslaan. Niemand gelooft dat Verstappen te verslaan is, maar ik denk van wel. Er is maar één manier om dat te bewijzen."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe