Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell tast in het duister over motorproblemen Mercedes

George Russell werd op de vrijdag in Bakoe de dupe van flink wat technische problemen, waardoor hij na twee onderbroken trainingen nog altijd met de handen in het haar zit. Hij zal naar eigen zeggen dan ook een tandje bij moeten zetten om de boel weer recht te trekken.

Russell Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes heeft nog voor de zomerstop een flinke stap kunnen zetten en ze hoopten na de zomerstop voort te kunnen bouwen op die stijgende lijn, al gaat dat niet altijd van een leien dakje. George Russell had bijvoorbeeld wel het idee even snel te zijn als teamgenoot Lewis Hamilton, maar zijn tweede training werd flink verstoord door technische problemen en de nodige veranderingen aan zijn motor.

Uiteindelijk sloot hij de eerste training als achtste af en kwam hij in de tweede sessie niet verder dan de negende tijd. Tegenover F1TV benadrukt hij vooral dat hij weer een tandje bij zal moeten zetten de rest van het weekend: "In de eerste training was er natuurlijk dat probleem met de motor, maar aan het einde van de tweede training ging het vooral om een storing van een sensor. Toen ben ik terug richting de pitbox gegaan omdat we dachten dat er ergens sprake was van waterlekkage, maar dat bleek dus niet zo te zijn."

"Verder voelde het allemaal eigenlijk wel oké, maar verre van super. Ik had het wel lastig en kon echt niet tippen aan de snelheid van Lewis. Dat zorgde er eigenlijk ook wel voor dat ik het vertrouwen in de auto een beetje ben verloren en dat geldt eigenlijk ook voor bandenmanagement, dus ik zal echt een tandje bij moeten zetten om te proberen dat gat weer te kunnen dichten dit weekend."

Russell zag, tussen zijn eigen moeilijkheden door, vooral dat teamgenoot Hamilton wel goed op weg leek te zijn op de vrijdag. De zevenvoudig wereldkampioen sloot de eerste dag in Bakoe af met een tweede en derde tijd én toonde daarmee ook aan hoe snel de W15 kan zijn op het Baku City Circuit. Daar put de Brit dan ook moed uit, al weet hij als geen ander dat het gevaar nog lang niet geweken is en dat de andere teams nog altijd een bedreiging vormen in de strijd om het podium.

"Het was echt niet mijn beste vrijdag, dat weet ik wel heel zeker. Maar Lewis leek echt heel snel tijdens de eerste en tweede training, dus we weten inmiddels wel dat onze auto in ieder geval in staat is om een heel sterk resultaat neer te zetten. Desondanks mogen we Ferrari echter niet vergeten, want zij zien er echt heel sterk uit op dit circuit. Dat zijn ze eigenlijk altijd wel, dus mogen we hen zeker niet vergeten." 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"