Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell tempert Mercedes-verwachtingen: "Verstappen ligt zo ver voor"

Mercedes wist de afgelopen twee races te winnen, maar toch maakt George Russell zich geen illusies. In het kampioenschap gaat zijn team geen rol van betekenis meer spelen zo denkt de Brit.

Russell Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kende de afgelopen weken een ongekende opleving. In Canada pakte de Duitse renstal een onverwachte poleposition en had George Russell misschien wel moeten winnen. In Oostenrijk kwam die overwinning alsnog, al was die nog wel met een hoop geluk. In Silverstone wist het team uit Brackley op eigen kracht te winnen en dus rijst de vraag: is Mercedes helemaal terug en klaar om me te strijden in het wereldkampioenschap?

Volgens Russell komt dat nog te vroeg. De Brit is wel erg blij met de stappen die zijn team de laatste tijd heeft gezet: "Het zijn erg interessante tijden voor ons. Als je ons aan het begin van het jaar had verteld dat we in Hongarije zouden strijden om onze derde overwinning op een rij, had niemand je geloofd.

"Maar we hebben zelfs in de laatste vier races telkens aan de leiding gelegen. Dat is een enorme vooruitgang voor ons als team", aldus Russell. "Bij die laatste vier races waren we, zeker in kwalificatie, een van de snelste auto's. Alleen in de races, en dan vooral die in Barcelona en Oostenrijk, zitten we  nog een goede tien tot twintig seconden achter Max en Lando. Maar het is super interessant om te zien hoe we ons ontwikkelen."

Kampioenschap komt nog te vroeg

Toch wil Russell nog niets weten van een bepalende rol in het wereldkampioenschap. Volgens de Brit komt dat nog te vroeg, ook door de kracht van Max Verstappen en Lando Norris: "Nee, dat komt echt nog te vroeg. Max ligt al zo ver voor en ook Lando ligt vrij comfortabel op P2."

"Ik denk dan ook dat voor ons het doel moet zijn om dit jaar nog zoveel mogelijk races te winnen. We hebben het gat al flink gedicht en we hebben de laatste vier races twee waanzinnige prestaties gehad. Maar ook in die races wordt Max 'gewoon' tweede, dus erg veel inlopen kun je niet", aldus een realistische Russell. 

Toch is Russell positief over de toekomst van Mercedes: "We hebben in Montréal een aardig upgrade-pakket geïntroduceerd, maar niet iets gefocust op rondetijd. Zoals de auto nu reageert, geeft ons beide zoveel meer vertrouwen en geeft ons de mogelijkheid om meer de limiet op te zoeken. Die kleine update heeft dus een soort sneeuwbaleffect opgeleverd, waardoor we de auto beter kunnen doorontwikkelen. En dat is de grootste winst van de afgelopen tijd."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'