Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell waarschuwt Red Bull: "Mercedes doet dat sneller dan wie dan ook"

De zwaar verbeterde W14 van Mercedes maakte indruk tijdens de Grand Prix van Spanje met een P2 en P3 voor Lewis Hamilton en George Russell. Met het oog op de toekomst denkt laatstgenoemde dat Mercedes het snelste kan ontwikkelen van iedereen.

George Russell heeft Red Bull gewaarschuwd dat Mercedes hun Formule 1-auto's sneller ontwikkelt dan welk ander team ook. Het concept van de 'zero sidepods' werd uiteindelijk door het team losgelaten. De meer conventioneel ogende auto debuteerde in Monaco, gevolgd door een sterk weekend in Barcelona waar Mercedes met Lewis Hamilton en Russell als tweede en derde eindigde achter winnaar Max Verstappen. Mercedes begrijpt het nieuwe concept nog steeds niet goed en Red Bull heeft achttien maanden voorsprong opgebouwd. Maar nu Mercedes de goede kant op lijkt te gaan, heeft Russell Red Bull gewaarschuwd dat Mercedes eraan komt. "Ja, dat denk ik wel, maar we gaan nog naar zoveel verschillende circuits", legde Russell uit aan de media, waaronder RacingNews365 , toen hem werd gevraagd of de auto de beste was die hij bij Mercedes tot nu toe had ervaren. "De auto voelt natuurlijk heel erg sterk aan. Hij voelde waarschijnlijk beter aan dan ooit in Barcelona, vanwege de koelere omstandigheden. We maken stappen in de goede richting. We moeten er alleen voor zorgen dat we volgend jaar goed van start gaan, want ik denk dat wij als Mercedes sneller ontwikkelen dan wie dan ook", waarschuwt hij.

Hamilton sluit zich erbij aan

Teamgenoot Hamilton sluit zich aan bij Russell en denkt dat de betere prestaties een "grote boost" zullen geven aan het moreel van het team. "Het was absoluut de beste auto van het afgelopen anderhalf jaar", zei hij. "Dus dat is een pluim voor de geweldige groep mensen die we in de fabriek hebben en die hard blijven werken om de auto vooruit te helpen." "De wagen voelde in Spanje het beste aan; hij voelde in de kwalificatie en de race beter aan dan in de afgelopen 14/15 maanden. Dat is zeer bemoedigend, ik denk niet alleen voor mij maar voor iedereen in het team. Dit is een grote boost voor ieders moraal. En die energie gaan we gebruiken om de auto verder te ontwikkelen."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"