Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell schrikt van Mercedes: "We hebben een flinke stap achteruit gezet"

Het team van Mercedes is teleurgesteld na een weekend waar de resultaten niet zoals gewenst waren. George Russell is een beetje geschrokken.

Russell Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De zilverpijlen hadden andere verwachtingen bij de Grand Prix van Oostenrijk dan wat de uitslag na afloop portretteerde. Het Duitse raceteam stapte in Monaco af van het 'zero-sidepod-concept', wat ze in Spanje gelijk twee podiumplekken opleverde. Ook tijdens de Grand Prix van Canada stond een Mercedes (van Lewis Hamilton) op het podium.

De Grand Prix van Oostenrijk viel echter tegen. Beide coureurs wisten in de sprintkwalificatie Q3 niet te halen en sloten de zaterdag af op een achtste en tiende plek. De race op zondag mochten de twee Britten vanaf plek vijf en plek elf aanvangen.

Tempo viel tegen

In de race ging het niet heel veel beter. Lewis Hamilton wist zich niet staande te houden tegenover de McLaren van Lando Norris en zakte terug naar de zevende positie. Zijn teamgenoot George Russell finishte een plek achter hem op de achtste positie. Dit tot het protest van Aston Martin, waarbij Lewis Hamilton nog een straf ontving voor track limits, nadat hij in de race al een vijf seconden penalty had uitgevoerd vanwege het overschrijden van de track limits. Dit betekende dat de Mercedes-mannen wisselden van positie in de eindklassering.

"Het tempo was niet zoals we verwacht hadden", legt Russell na afloop aan onder andere RacingNews365 uit. "Er is nog veel van dit weekend dat we moeten zien te begrijpen, we hebben een flinke stap achteruit gezet. En Lando Norris in de McLaren was een verrassing voor ons. We hebben een snelle auto in bepaalde omstandigheden. En nu moeten we begrijpen waarom we dat dit weekend niet waren."

Het probleem bij Mercedes lijkt de balans te zijn: "De juiste balans vinden, dat is het. Dit was een ander circuit dan bijvoorbeeld zo één als in Barcelona, waar we heel goed waren, maar de laatste twee weekenden waren we weer niet zo competitief. We hebben hier zeker een stap achteruit gezet in vergelijking met zowel Barcelona als Canada."

"Als je er niet bij zit, loop je het hele weekend achter de feiten aan"

Misschien heeft het format van het raceweekend op de Red Bull Ring Mercedes niet geholpen, vermoedt Russell. "Het is een uitdagend circuit voor sprintweekenden, want als je er niet bij zit, dan loop je het hele weekend achter de feiten aan."

"En dat is ook bij ons gebeurd, we hadden de snelheid niet op vrijdag en we wisten dat ons tempo in de race niet goed genoeg was. Als het een 'normaal' weekend was geweest, dan was het resultaat misschien anders geweest."

De Duitse renstal heeft de introductie van de volgende upgrades al aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië op het programma staan. "Het wordt een interessant weekend voor ons", zo sluit Russell af.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten