Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wil dat Formule 1 haar lesje leert na GP Singapore

George Russell wil na de Grand Prix van Singapore verandering zien bij een aantal zaken in de Formule 1. De circuits moeten volgens hem op de schop. En dan niet half, zoals het nu volgens hem soms gaat.

De GP van Singapore liet volgens George Russell zien dat er nog veel ruimte voor verbetering is in de Formule 1. De race zat vol actie, maar miste volgens de Mercedes-coureur de mogelijkheid om 'normaal' in te kunnen halen. Ook moet er volgens hem wat gedaan worden aan het asfalt. Na afloop van de race doet Russell zijn beklag bij onder meer RacingNews365 . "Je moet heel veel lef tonen zijn om in deze omstandigheden in te kunnen halen. Zonder DRS op een circuit als dit is het met deze Formule 1-bolides vrijwel onmogelijk om elkaar in te halen. Ik heb het gevoel dat de F1 iets moet leren over dit soort circuits. Bij de enige inhaalkansen zijn de bochten net als in Barcelona te snel." Russell hekelt de bochten van 90 graden op de punten waar men juist zou moeten kunnen inhalen. "Er is genoeg ruimte om een nauwere bocht te maken, zodat je er beter in kunt halen."

Ook het asfalt kan volgens Russell beter

Naast de bochten en de matige mogelijkheid om in te halen stipt Russell nog een ander probleem aan. De Mercedes-rijder vindt dat er een vreemde trend is ontstaan bij het renoveren van de circuits op de kalender van de koningsklasse. "Wat er nu veel gebeurt in de F1 is dat circuits maar voor de helft opnieuw worden geasfalteerd", legt hij uit. "Op het oude gedeelte van het circuit is dan veel meer grip. Daar was ik consistent sneller dan in een nieuw deel van het circuit. Het nieuwe asfalt voerde het water minder snel af, dus dat was lastig. Hier moeten we van leren en het is gewoon een beetje vreemd. Driekwart van het circuit opnieuw asfalteren? Doe dan alles."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media