Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Russell wil lucht met Bottas klaren via een telefoongesprek

George Russell zal voorafgaand aan de Grand Prix van Portugal, over ruim een week, de lucht klaren met Valtteri Bottas. Dat zal hij doen door zijn collega op te bellen, want ze zijn volgens de Brit allebei volwassen.

Bottas crash Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voor George Russell waren de uren en dagen na afloop van zijn Grand Prix van Emilia-Romagna een ware achtbaan van emoties. Hij crashte halverwege de race hard, toen hij probeerde Mercedes-concurrent Valtteri Bottas in te halen. De Fin kende een matige race en was met Russell in gevecht om de negende plek.

Laatstgenoemde ging meteen na de crash door het lint en confronteerde Bottas terwijl hij nog in zijn zwaar gehavende bolide zat. Een tik op de helm volgde, terwijl de Mercedes-coureur als reactie zijn middelvinger toonde. Na afloop van de race sprak vooral Russell zijn ongenoegen uit en haalde hij stevig uit naar Bottas.

De dag daarna ging Russell echter door het stof en bood hij zijn excuses aan. Ook geeft hij aan Bottas ergens dezer dagen op te bellen om zo de lucht te kunnen klaren. "We zullen er over spreken en het bijleggen", verzekert de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365. "In het heetst van de strijd zijn er natuurlijk veel emoties, maar ik heb niet de intentie om wrok te koesteren jegens Bottas of welke collega dan ook."

"Ik wil de lucht met hem klaren, dus we zullen de komende week hoogstwaarschijnlijk even bellen zodat we het voorval achter ons kunnen laten en weer verder kunnen gaan. We zijn allemaal racers die de strijd met elkaar aangaan. Mijn woede op het moment ontstond doordat ik vond dat hij ons beiden in gevaar had gebracht, want het was een eng incident, op zo'n hoge snelheid."

Vrienden zullen de twee coureurs volgens Bottas niet worden, maar vijanden ook zeker niet, benadrukt de Fin na de crash. De relatie tussen hen is als het aan hem ligt na de crash onveranderd gebleven. "Er zijn nog nooit problemen tussen ons geweest, al hebben we nog niet vaak met elkaar samen moeten werken. In Bahrein is dat vorig jaar ook niet veranderd."

"Over de gebeurtenissen in Imola ben ik natuurlijk niet blij, maar ik ben prima in de omgang, dus er zijn wat mij betreft geen problemen tussen ons. We zijn geen vrienden, maar dat ben ik eigenlijk met niemand in de paddock", gniffelt hij. "Ik heb dus geen problemen met hem, maar deze gebeurtenis was natuurlijk niet ideaal, want ik heb veel punten verloren terwijl het naar mijn mening zijn fout was."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"