Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wil meer na jacht op Verstappen tijdens 'leukste' F1-race ooit

De overwinning van de GP van Nederland zat er niet in voor George Russell, maar afgelopen F1-race bestempelt hij wel als zijn leukste race in de koningsklasse tot nu toe. Het gevecht met Max Verstappen motiveerde hem enorm.

Even leken Lewis Hamilton en George Russell kans te maken op een één-twee finish tijdens de Grand Prix van Nederland. Mercedes volgde een éénstop-strategie, terwijl Red Bull twee stops moesten maken. Een late safety car gooide roet in het eten voor Mercedes, maar de overwinning komt voor de coureurs van de Duitse renstal steeds dichter bij. George Russell is dan ook zeer tevreden na afloop van de race in Zandvoort. Mercedes heeft gegokt en verloren, maar dat haalt de glimlach niet weg bij de coureurs. "We hadden niets te verliezen en we hebben keihard plankgas gereden", zo trapt hij af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "We wisten dat we een kans hadden om te vechten voor de overwinning." "Voorafgaand aan de race zeiden we dat we gewaagde beslissingen moeten nemen om voor de overwinning te kunnen racen. Bij onze start op de mediums was het duidelijk dat anderen voor een tweestopper gingen. Wij volgden volledig ons eigen plan en toen zagen we ineens Max in ons zicht. Dit was voor mij waarschijnlijk de leukste Formule 1-race ooit! Ik kon zo lang en hard pushen op dit exceptionele circuit. Het was erg leuk."

Gaat Mercedes nog een race winnen in 2022?

Podiumplaatsen heeft Mercedes in het huidige Formule 1-seizoen genoeg, maar nog geen één keer konden George Russell of Lewis Hamilton een race winnen dit jaar. Russell blijft vertrouwen houden in een overwinning voor het einde van het seizoen. "Er is geen twijfel over mogelijk dat we de race pace hebben om te winnen", zegt hij zelfverzekerd. "Dat weten we zeker. Als we in Nederland vaaf P2, P3 of P4 waren gestart, dan hadden we waarschijnlijk gewonnen. Het komt uiteindelijk neer op wat we doen tijdens de kwalificatie. Als we doorgaan met P6 en P8 halen, zoals in de afgelopen weekenden, dan wordt het lastig om een race te winnen. We moeten hier nog iets vinden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi