Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell zat al snel in 'neerwaartse spiraal': "Echte potentieel niet laten zien"

George Russell kon een sterke beginfase van de race in Bahrein niet bekronen met een podiumplek. De jonge Brit lag in het begin op de tweede plek, maar zakte uiteindelijk door problemen weg naar P5.

Russell race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de vijfde plek is Russell de beste Mercedes-coureur, want Lewis Hamilton kwam niet verder dan P7. Desondanks moest Russell dealen met een probleem. De power-unit werd al vroeg in de race veel en veel te warm.

Russell kreeg waarschuwingen op zijn stuurwiel en moest dus dealen met de oververhitting van de power-unit. "Dat kostte ons een paar tienden per ronde en op dat moment gingen we naar achteren. Dat is zwaar teleurstellend en hebben niet het potentieel van de wagen laten zien. We moeten begrijpen hoe dit mis heeft kunnen gaan."

De Brit kende wel een goede openingsfase. "De eerste ronden waren heel goed. Maar eerlijk gezegd, het is heel erg lastig om te zeggen hoe ons onze echte pace was uitgevallen, want we moesten de motor terugschroeven, moesten extra lift and coasten en dat had weer effect op de banden. Het was dus een soort neerwaartse spiraal. Al denk ik dat het podium buiten bereik zou zijn geweest."

Wat nog wel een glimlach op het gezicht van Russell tovert: de inhaalactie voor P2 op Charles Leclerc. "Dat was leuk! We hadden tegenwind in bocht vier, dus ik wist dat ik heel erg diep de bocht in kon remmen. Daar heb ik op geoefend in de ronde naar de grid. En toen Charles naar de binnenkant ging dacht ik: daar wil ik je precies naartoe hebben. En toen maakte ik de inhaalactie", zo legt hij uit.

Red Bull, en vooral Max Verstappen, was zeer dominant tijdens de eerste race. Hoe kijkt Russell daarnaar? "Red Bull is hier altijd sterk geweest, net als Ferrari. Voor ons is Bahrein de laatste jaren niet al te best geweest. Maar Max is de favoriet, ik denk niet dat iemand met hem de strijd aan kan gaan voor het kampioenschap. Maar ik hoop dat er sommige coureurs zijn die hier en daar wat overwinningen pakken", zo sluit de Brit af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"