Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Russell ziet de Verstappen-bui al hangen: "Een stap voor op de rest"

Max Verstappen kende een weergaloze eerste testdag. George Russell zag het met lede ogen aan. Alhoewel hij zichzelf beter voelt in zijn nieuwe auto, ziet hij dat Red Bull nog steeds een ruime voorsprong heeft.

George Russell kreeg op woensdag de hele dag de tijd om zijn nieuwe Mercedes W15 aan de tand te voelen. Hij was 2,7 seconden langzamer dan Max Verstappen, maar benadrukte dat hij en zijn team totaal niet bezig zijn met Red Bull of het klokken van snelle tijden.

Op donderdag vertelt Russell aan onder meer RacingNews365 hoe zijn nieuwe Mercedes aanvoelde. "Je kan meteen voelen of je nieuwe bolide een verbetering is en of hij fijner is om te besturen. De W15 is zeker een verbetering, zonder twijfel. Maar als je de minst fijne auto had, die tegelijkertijd de snelste was, dan zou je dat ook prima vinden", zo relativeert hij.

Het draait onder de streep dus om snelheid, maar daar kan Russell eigenlijk nog niks zinnig over zeggen na een testdag. "De woensdag was fijn en het gevoel was goed, maar we weten dat de andere teams ook een flinke stap hebben gezet. Momenteel is het daarom veel te vroeg om al iets te zeggen. We staan voor een enorme uitdaging om Red Bull bij te halen, dus we moeten het afwachten. Wat zeker is, is dat ons platform om verder op te bouwen veel beter is dan voorheen. De diva die het de afgelopen twee jaar was, is het niet meer."

Red Bull te snel

Na de eerste testdag ging het vooral over de ijzersterke tijden van Max Verstappen, die in zijn nieuwe RB20 maar liefst een voorsprong van 1,1 seconde opbouwde naar de eerstvolgende coureur.

Russell ziet de Verstappen-bui al hangen en oordeelt dat Red Bull weer voorloopt op de rest. "Dit hadden we verwacht van Red Bull. Ze hebben zoveel momentum. Deze periode met nieuwe reglementen zijn ze goed begonnen en sindsdien zijn ze altijd sterk geweest. Met afstand zijn zij de favorieten en hier in Bahrein lopen ze een stap voor op de rest."

"Red Bull heeft een indrukwekkende winter gehad, maar dat was te verwachten van zo'n indrukwekkend team. We moeten volgende week kijken hoe we ervoor staan."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'