Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet 'heel goede test' voor Mercedes: "Stonden tot nu toe aan de verkeerde kant"

Mercedes staat na vier races op de vierde plek in het constructeurskampioenschap, slechts één puntje voor Aston Martin. George Russell ziet de Grand Prix van China als 'een heel goede test' om te zien waar het team uit Brackley daadwerkelijk staat.

Russell China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De openingsrace in Bahrein was tot nu toe de meest succesvolle race voor Mercedes. Daar waar George Russell op de vijfde plek eindigde, pakte Lewis Hamilton P7. In Australië volgde het absolute dieptepunt met een uitvalbeurt voor beide mannen. George Russell blikt nu vooruit op de race in China en hoe hij kijkt naar naar de positie van Mercedes in het huidige Formule 1-veld.

"Ik denk dat de kleine dingen een groot verschil maken voor het totale resultaat. Met een tiende of twee in de kwalificatie sta je vier plaatsen hoger op de grid. Ik denk dat we nu in een strijd van kleine marges zitten", zo legt Russell uit aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we de afgelopen weekenden aan de verkeerde kant hebben gestaan met twee circuits die niet echt bij de karakteristieken van onze auto pasten. Ik denk dus dat dit weekend een heel goede test is om te zien waar we staan."

"De Formule 1 is heel erg competitief op dit moment, ik denk dat het een lange tijd geleden is sinds we vier teams hebben zien vechten voor de tweede positie. Want Red Bull heeft natuurlijk wat voorsprong op iedereen en zit in een comfortabele positie."

Dan richt Russell zich op McLaren. De achterstand op het team uit Woking is inmiddels al 35 punten. "McLaren lijkt uitzonderlijk sterk te zijn in de hogesnelheidsbochten en wat zwakker in de lagesnelheidsbochten. Ik denk dat we zelf veel meer potentie hebben dan we hebben laten zien. We hebben de auto en de setup de laatste races niet geoptimaliseerd, dus daar gaan we ons nu op focussen."

'Veel vraagtekens'

De Brit blikt ook nog even terug op de eerste races van het jaar. "In Bahrein waren we veel competitiever dan de drie races daarna. Ik kwalificeerde daar op P3 en had waarschijnlijk op het podium kunnen eindigen als de problemen met de power unit er niet waren geweest. Als het seizoen op vier heel verschillende circuits was begonnen, zouden we er nu heel anders voor kunnen staan. De tijd zal het leren hoe we het dit weekend doen. Er zijn dingen die we moeten verbeteren en ik vertrouw erop dat het team zich uit de naad werkt om dat te bereiken."

Volgens Russell geeft het sprintweekend nog een extra uitdaging in China met slechts één vrije training. "Er is absoluut niet genoeg tijd, maar het feit is dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. En als we aan de race beginnen, zullen er veel vraagtekens zijn. We hadden weekenden met sprintraces waar we het bij het rechte eind hadden, zoals in Brazilië 2022."

"Wij wonnen de race en de anderen hadden het fout. En we hebben weekenden gehad dat we het zelf verkeerd hadden. Er kunnen wat verrassingen zijn, maar ik denk dat het deel uitmaakt van de sport. Ik ben in ieder geval erg enthousiast om de zien wat het weekend gaat brengen", aldus Russell.

Hamilton gaat nog even in op de performance van de W15. "Er is niets veranderd aan de auto (ten opzichte van Japan, red.). We hebben het afgelopen weekend verbeteringen doorgevoerd en begrijpen iets meer van de auto. Dus we nemen een aantal van die lessen mee naar dit weekend met daar bovenop nog een nieuwe richting."

De zevenvoudig wereldkampioen vervolgt: "Als we terug in de tijd konden gaan, dan hadden we dingen anders gedaan. Dat geeft voordelen en ervaring. Dus we proberen dat dit weekend mee te nemen en te kijken of we een aantal van die veranderingen kunnen doorvoeren die we misschien al in Suzuka zouden hebben gedaan en hopelijk levert dat wat op", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'