Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet kansen in Monaco: "Dat kan ons competitiever maken"

Mercedes is met goede hoop naar Monaco afgereisd. Daar waar Lewis Hamilton verschillende keren won in het prinsdom, is het beste resultaat voor George Russell een vijfde plek in 2022 en 2023. Toch ziet hij kansen om goed voor de dag te komen in Monaco.

Russell Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tot nu toe een teleurstellend jaar voor Mercedes. Een vijfde plek in Bahrein is tot nu toe het beste resultaat voor de Zilverpijlen. Toch klinkt George Russell optimistisch voor het begin van de Grand Prix van Monaco. Het team nam namelijk updates mee naar Miami en Imola en er heerst positiviteit rond het Duitse merk.

"De auto is nu zeker beter in balans tijdens de ronde. We hadden in het begin van het jaar veel moeite om de juiste balans te vinden tussen de hoge- en lagesnelheidsbochten. En ik denk dat we vooruitgang hebben geboekt. Als je kijkt naar het gat ten opzichte van Red Bull en als je kijkt naar het gat ten opzichte van de rest van het middenveld, zijn we vooruit gegaan", zo vertelt Russell tegenover onder meer RacingNews365.

"Maar ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat Ferrari en McLaren in hetzelfde tempo vooruit zijn gegaan. We moeten dus blijven werken aan het verbeteren van de auto en het hele team werkt er op dit moment keihard aan om die verbeteringen zo snel mogelijk door te voeren", zo vervolgt de Mercedes-coureur zijn verhaal.

Constante snelheid

Russell werd de afgelopen twee jaar vijfde in Monaco. Zit er dit jaar meer in? "Monaco is zo'n uitdaging, er zijn zoveel onderbrekingen gedurende het hele weekend en je moet gewoon de sweet spot vinden. Het circuit evolueert zo sterk en het wordt sneller en sneller, vaak ben je in de kwalificatie tot drie seconden sneller dan in de eerste training."

"Zelfs als je een goede vrijdag hebt, moet je klaar zijn om je aan te passen voor de zaterdag. Dat hebben we donderdag gezien. Ik zat in een technische vergadering en er was een stralende blauwe zon. Maar toen ik naar buiten kwam, regende het pijpenstelen. Dus dat kan het wat spannender maken."

Daarnaast ziet Russell nog een ander voordeel in Monaco. "Ik denk dat we al het hele seizoen weten dat we moeite hebben met de balans tussen hoge- en lagesnelheidsbochten. We kunnen heel competitief zijn in de lagesnelheidsbochten en we hebben dan moeite in de hogesnelheidsbochten of andersom. Dus we hopen dat we met relatief constante bochtsnelheden op dit circuit iets competitiever zullen zijn", zo sluit Russell af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"