Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet 'uitzonderlijke voorsprong' Verstappen: "Maar zijn nog veel kansen"

De voorsprong van Max Verstappen op Lando Norris in de WK-stand is na de race op Zandvoort geslonken tot 70 punten. Mercedes-coureur George Russell wijst de grootste concurrent van de Nederlander aan en kijkt uit naar de laatste negen races van het jaar.

Russell Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van Mercedes begon zeer lastig, maar sinds de Grand Prix van Canada zijn de Zilverpijlen niet meer van het podium af te slaan. George Russell pakte in Canada een podiumplek en won de race in Oostenrijk. In het rijderskampioenschap speelt de Brit niet echt meer een rol van betekenis, maar wie is volgens Russell de grootste uitdager van Max Verstappen?

"Op dit moment is er waarschijnlijk één coureur die Max kan verslaan en dat is waarschijnlijk Lando Norris. Ze (Red Bull, red.) hebben duidelijk zo'n ongelofelijke start van het seizoen gehad. Maar wie weet, met het aantal races dat we nu hebben", zo begint Russell zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik had het er met Lewis over. Toen hij zijn debuut maakte, zaten er 17 races in een seizoen. Dan waren er op dit moment nog maar een paar wedstrijden te gaan en was het seizoen in principe al voorbij zijn geweest. Nu zijn er echter nog steeds veel kansen. Maar om Max en Red Bull bij te halen in normale omstandigheden, ze hebben een uitzonderlijke voorsprong. We zijn de laatste twee jaar gewoon gewend geraakt aan een waanzinnige dominantie."

Opwinding en motivatie

Dan richt Russell zich op het constructeurskampioenschap. Want hoe kijkt de Brit daarnaar? "Er zijn veel mensen op de thuisbasis die naar het kampioenschap kijken, want dit is waar we voor vechten. En het is geen geheim dat we willen vechten voor het kampioenschap. Om dat te bereiken, moeten we deze auto blijven ontwikkelen, verbeteren en hard blijven werken. En ik denk dat met de regelgeving die vanaf 2026 van kracht wordt, het volgend jaar voor alle teams een evolutie zal zijn van wat we dit jaar zien. We willen dus doorgaan met de verbeteringen."

Russell vervolgt: "Ik denk dat McLaren op dit moment waarschijnlijk nog steeds de beste auto op de grid heeft. Ze lijken op elk circuit waar ze rijden constant thuis te geven. En de schommelingen in de performance van Red Bull zijn voor ons allemaal verrassend. Ik denk dat niemand dat had verwacht na de eerste vier races, inclusief ikzelf. Ik denk dat we optimistisch zijn dat we nog meer sterke prestaties kunnen neerzetten." 

"Ik zit vol opwinding en motivatie om te proberen nog wat overwinningen te pakken. Maar de prioriteit ligt voor mij in het feit om ervoor te zorgen dat we aan het eind van dit seizoen de best mogelijke auto hebben en volgend jaar echt de uitdaging aan kunnen gaan", zo sluit hij af.

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na wisselende tweede training Verstappen in Bakoe