Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Russisch feestje tijdens zesde etappe Dakar Rally

De Dakar Rally bij de trucks wordt nog altijd gedomineerd door de Kamazzen. Ook in de zesde etappe ging het team met de zege aan de haal, ditmaal met een dubbelzege.

Karginov
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Kamaz-team heeft de touwtje tijdens de Dakar Rally nog altijd stevig in handen, ondanks het uitvallen van kopman Eduard Nikolaev. De winnaar van 2019 moest opgeven na technisch malheur.

Teamgenoten Andrey Karginov en Anton Shibalov kenden echter een probleemloze dag en lootsten het team wederom naar nieuw dagsucces. Achter Kamaz-duo was het Siarhei Viazovich die als enige redelijk in het spoor wist te blijven in zijn MAZ.

Nederlander Janus van Kasteren kwam in zijn Iveco als vijfde over de meet en gaf ruim een kwartier prijs. Hiermee heeft hij de zesde positie in het tussenklassement stevig in handen. Aan kop is het Karginov die een voorsprong van bijna twintig minuten verdedigt ten opzichte van teamgenoot Shibalov. Viazovich weet als enige nog in de buurt te blijven van het Kamaz-duo, met een achterstand van ruim 36 minuten.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië