Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz baalt: "Door dominante Red Bull is Verstappen lastig tot een fout te dwingen"

Carlos Sainz hoopt dat hij in zijn Ferrari dit jaar naar een zege kan rijden, maar weet dat het lastig is om Max Verstappen te verslaan. Zeker als de Nederlander in zo'n dominante auto zit.

Carlos Sainz wist dit jaar nog geen race te winnen. Sterker nog: hij stond niet eens op het podium. De Spanjaard hoopte dat voor zijn thuispubliek wel te kunnen flikken, maar vanaf de tweede startpositie zakte hij terug tot de vijfde plek, achter beide Red Bull- en Mercedes-coureurs. Ferrari presteert nog niet naar behoren, maar Sainz heeft er desondanks vertrouwen in dat het team dit jaar nog succes kan boeken, zo vertelt hij aan het Spaanse AS . "Het is op sportief vlak een lastig jaar, dat ingewikkeld is begonnen. Toch mag ik niet klagen en doe ik het goed. Formule 1 is altijd relatief. De auto die Red Bull heeft gemaakt is een van de meest dominante ooit en Mercedes lijkt nu de juiste weg in te zijn geslagen." "Bij Ferrari staan we er niet voor zoals we willen. We zijn de eersten die kritisch naar onszelf kijken en we werken aan verbetering. Op dit moment is dit wat we hebben en we zijn erop gefocust om er zoveel mogelijk uit te halen."

Verstappen tot fouten dwingen

Als Ferrari wil winnen, dan moet het afrekenen met Red Bull en in het bijzonder Max Verstappen. De Nederlander won al vijf races. Volgens Sainz is het team zo dominant dat het een hele opgave wordt om Verstappen een fout te laten maken en daar van te profiteren. "Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat Red Bull dit seizoen heel lastig te verslaan is. Het betekent niet dat Ferrari dat niet kan. We gaan het proberen en dat betekent niet dat we geen races kunnen winnen. We gaan op zoek naar een zege." "Het is echter lastig om Max in zo'n dominante Red Bull tot een fout te dwingen. Ik denk dat Barcelona het slechtste circuit was voor Ferrari. Jammer dat het mijn thuis-GP is. In Canada is dat niet zo: daar ga ik voor het podium."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje