Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz baalt: "Kleine teams krijgen veel hulp van de grote jongens"

McLaren kende een solide eerste testweek, maar als het team om zich heen kijkt, dan krabt het toch even achter de oren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Carlos Sainz was een van de meest productieve coureurs tijdens de eerste testweek. Op Lewis Hamilton en Max Verstappen na werkte hij de meeste ronden af op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Een positieve week voor McLaren, dat met haar nieuwe MCL35 wederom een gooi hoopt te doen naar de vierde plek in het kampioenschap voor de constructeurs.

In 2019 lukte dat namelijk met verve, maar in 2020 kan het wel eens een lastiger verhaal worden, vreest de Spanjaard, die om zich heen steeds meer kleinere teams hulp ziet krijgen van de grote jongens. Zo is de AlphaTauri 01 een veredelde Red Bull RB15, terwijl Racing Point in Barcelona aan kwam zetten met een bijna een op een kopie van de Mercedes W10 van afgelopen seizoen. Ook concurrent Haas koopt al langer enkele onderdelen in bij Ferrari.

Het zorgt voor kopzorgen bij McLaren, dat op de Renault-motor na haar eigen bolide helemaal zelf ontwerpt. Sainz geeft voor de microfoon van RacingNews365 tekst en uitleg over zijn zorgen: "Bij een team als McLaren is er altijd druk, want het is een van de beste teams in de historie van de sport. We weten dat een vierde of een vijfde plek niet is waar we uiteindelijk willen staan."

"Tegelijkertijd weten we dat we nog vroeg in het traject zitten van dit nieuwe project, waarin we op de middellange termijn weer mee willen doen om de bovenste posities. Momenteel zien we echter dat sommige van de kleinere teams veel hulp krijgen van de grote jongens. Het is lastig voor McLaren om grote stappen vooruit te zetten als de concurrentie aankomt met bolides die vergelijkbaar zijn met de Mercedes- en Red Bull-bolide van afgelopen seizoen."

McLaren-teambaas Seidl is overigens zeker niet van plan om zulke teams achterna te gaan, zo vertelt hij aan RacingNews365: "Nee, het zit in ons Formule 1-DNA om als constructeur op eigen benen te staan, dus wij zullen niet zo'n zelfde weg inslaan", aldus de Duitser.

5 reacties