Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz baalt van GP Abu Dhabi: "Voor Hamilton was een ander einde eerlijker geweest"

Carlos Sainz vindt dat de FIA-reglementen verduidelijkt moeten worden om in het vervolg geen situaties meer te krijgen zoals tijdens de GP van Abu Dhabi. Lewis Hamilton verloor hier het kampioenschap na een safety car, maar volgens de Ferrari-coureur was een andere oplossing eerlijker geweest.

De seizoensfinale in Abu Dhabi zal de geschiedenisboeken ingaan als een bloedstollende race waarin het wereldkampioenschap werd bepaald door de crash van Nicholas Latifi. De daaropvolgende safety car en herstart gaven Max Verstappen een enorme kans op de wereldtitel, waar hij dankbaar gebruik van maakte. Carlos Sainz is het niet helemaal eens met het handelen van de FIA tijdens de race. "Voor Lewis Hamilton zou een rode vlag eerlijker zijn geweest", zegt de Ferrari-coureur in gesprek met het Spaanse Marca . Volgens Sainz hadden de twee coureurs op deze manier gelijke kansen. Verstappen had na een pitstop tijdens de safety car-periode een verser setje banden. Hamilton maakte geen pitstop en reed op een oud setje harde banden.

Verandering van de FIA-reglementen

De onduidelijke reglementen van de FIA moeten volgens Sainz veranderen. "Het is noodzakelijk om te analyseren wat er is gebeurd", vervolgt hij. "Soms is de consistentie en de toepassing van de reglementen controversieel en moet je deze herzien, hoewel je nooit iedereen gelukkig krijgt. Ik denk dat sommige reglementen moeten worden verduidelijkt om de sport begrijpelijker en consistenter te maken." Sainz had tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de beste plaats om de ontknoping van de wereldtitel te volgen, want het gevecht tussen Verstappen en Hamilton vond voor zijn neus plaats. De Ferrari-coureur werd derde in de allerlaatste race van het seizoen en sloot 2021 hierdoor af op de vijfde plaats in het coureurskampioenschap.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden