Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz baalt van GP Abu Dhabi: "Voor Hamilton was een ander einde eerlijker geweest"

Carlos Sainz vindt dat de FIA-reglementen verduidelijkt moeten worden om in het vervolg geen situaties meer te krijgen zoals tijdens de GP van Abu Dhabi. Lewis Hamilton verloor hier het kampioenschap na een safety car, maar volgens de Ferrari-coureur was een andere oplossing eerlijker geweest.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RN365

De seizoensfinale in Abu Dhabi zal de geschiedenisboeken ingaan als een bloedstollende race waarin het wereldkampioenschap werd bepaald door de crash van Nicholas Latifi. De daaropvolgende safety car en herstart gaven Max Verstappen een enorme kans op de wereldtitel, waar hij dankbaar gebruik van maakte. Carlos Sainz is het niet helemaal eens met het handelen van de FIA tijdens de race.

"Voor Lewis Hamilton zou een rode vlag eerlijker zijn geweest", zegt de Ferrari-coureur in gesprek met het Spaanse Marca. Volgens Sainz hadden de twee coureurs op deze manier gelijke kansen. Verstappen had na een pitstop tijdens de safety car-periode een verser setje banden. Hamilton maakte geen pitstop en reed op een oud setje harde banden.

Verandering van de FIA-reglementen

De onduidelijke reglementen van de FIA moeten volgens Sainz veranderen. "Het is noodzakelijk om te analyseren wat er is gebeurd", vervolgt hij. "Soms is de consistentie en de toepassing van de reglementen controversieel en moet je deze herzien, hoewel je nooit iedereen gelukkig krijgt. Ik denk dat sommige reglementen moeten worden verduidelijkt om de sport begrijpelijker en consistenter te maken."

Sainz had tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de beste plaats om de ontknoping van de wereldtitel te volgen, want het gevecht tussen Verstappen en Hamilton vond voor zijn neus plaats. De Ferrari-coureur werd derde in de allerlaatste race van het seizoen en sloot 2021 hierdoor af op de vijfde plaats in het coureurskampioenschap.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

30 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"