Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz baalt van slechte kwalificaties in 2018

Carlos Sainz is terugkijkend op het seizoen niet echt tevreden over hoe 2018 voor hem is verlopen. Met name in de kwalificaties gaf hij teveel toe, in eerste instantie op teamgenoot Nico Hülkenberg.

Carlos Sainz verloor bij Renault het onderlinge kwalificatieduel met Nico Hülkenberg met 8-13. De Spanjaard kan op dit moment alleen maar gissen naar waarom zijn potentieel er op de zaterdagmiddag lang niet altijd uit kwam.

"De balans van de auto was vaak niet goed, iets waar we het hele seizoen geen oplossing voor hebben weten te vinden. Ik heb veel moeten schipperen om de balans nog enigszins op orde te krijgen, maar dat kwam de snelheid dan niet ten goede. Daardoor was ik niet in staat de laatste twee à drie tienden uit de auto te wringen." Wellicht dat het volgend jaar bij McLaren ander zal lopen, want het missen van die laatste paar tienden zit hem naar eigen zeggen niet in Sainz zelf: "In eerdere jaren lukte het me bijvoorbeeld bij Toro Rosso wél om in de kwalificatie iets extra's te vinden, maar op de één of ander manier bij Renault dus niet", aldus Sainz, die zijn jaar daardoor bestempelt als een jaar met 'ups and downs'.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje