Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz begrijpt he-le-maal niets van kwalificatiecrash: "Dit had ik niet zien aankomen"

Carlos Sainz gooide een goede kans op een prima startplek in de prullenbak toen hij in Q2 crashte in Imola. De Spanjaard is na afloop verbouwereerd en snapt niet hoe hij in de muur kon eindigen.

Carlos Sainz start de sprintrace vanaf P10, nadat hij in de kwalificatie zijn Ferrari-bolide in de muur parkeerde. Een onhandige crash in natte omstandigheden, waardoor hij de overwinning in Italië nu al op zijn buik lijkt te kunnen schrijven. Na afloop was hij verbouwereerd en kon de Spanjaard niet uitleggen hoe zijn fout ontstond. "Om eerlijk te zijn maakte ik een fout die ik helemaal niet aan zag komen. Het was een ronde waarin ik helemaal niet zo hard pushte. Ik moest een goede ronde neerzetten omdat er regen aan kwam, maar ik zat totaal niet op de limiet", vertelt hij.

Sainz: "We moeten dit begrijpen"

Sainz had naar eigen zeggen geen flauw idee hoe de crash was ontstaan. Plots was hij zijn Ferrari kwijt en stond hij in de muur. Zo hard deed hij op dat moment helemaal niet zijn best, aldus de Spanjaard. "Helaas verloor ik de controle over mijn Ferrari-bolide. Om een of andere reden kreeg ik helemaal geen waarschuwing dat ik de controle kwijt zou gaan raken. De auto was gewoon plots weg. Het waren lastige omstandigheden, maar dit is niet ideaal..." "Misschien startte het net te regenen of misschien waren de banden te warm na twee opeenvolgende pushrondjes? Ik weet het niet... Ik wil dit beter begrijpen, want ik heb niet het gevoel dat ik mezelf kwetsbaar maakte voor een fout. Zo hard pushte ik niet", zo sluit hij zuchtend af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"