Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz: "Blijkbaar vond Red Bull mij niet goed genoeg"

Carlos Sainz is bezig aan een uitstekend seizoen bij het team van McLaren. De wagen presteert beter dan verwacht en de Spanjaard is constanter dan zijn teamgenoot Lando Norris. Daarnaast zijn de vooruitzichten van McLaren goed, want vanaf 2021 zal men rijden met Mercedes-motoren. Sainz is dan ook een tevreden man en geniet van de huidige Formule 1-generatie met jonge coureurs als Charles Leclerc en Max Verstappen.

Sainz was bij Toro Rosso de eerste teamgenoot van Verstappen in de Formule 1. Waar de Nederlander de overstap maakte naar het team van Red Bull, daar kreeg Sainz die kans nooit aangeboden. "Toen ik na drie seizoenen bij Toro Rosso nog steeds geen zitje kreeg aangeboden bij Red Bull wist ik dat het tijd was om verder te kijken. Blijkbaar vonden ze me niet goed genoeg voor een zitje bij Red Bull. Ik ben echter verder gegaan en ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt", aldus Sainz tegenover Sky Sport Italia . "Ik heb nooit spijt gehad van mijn vertrek bij Toro Rosso en ben ze ook nog altijd heel dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Nu voel ik me echter thuis bij McLaren en denk ik dat ik ook een completere coureur ben geworden. Op alle vlakken heb ik mezelf in de afgelopen jaren verbeterd, maar ik mis natuurlijk wel podiumplaatsen en overwinningen", aldus de Spanjaard met een glimlach. "Ik heb het naar mijn zin in de Formule 1 en ik denk dat de sport de komende jaren een fantastische periode tegenmoet gaat. Er is een nieuwe, jonge generatie in de sport gearriveerd en het is echt indrukweekend wat Leclerc en Verstappen presteren. Als de regels van 2021 goed uitpakken, ben ik er zeker van dat het voor iedereen een heel leuke tijd gaat worden!" In 2019 staat Sainz na achttien races op de zevende plaats in het kampioenschap met 76 punten. De Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op plaats zes, maar Red Bull-coureur Alexander Albon zit hem op de hielen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi