Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Sainz: "De batterij is opgeladen, ik ben er helemaal klaar voor"

Carlos Sainz kende een flitsende eerste seizoenshelft, die hij afsloot op de zesde positie in het kampioenschap voor de coureurs. Dat smaakt voor de Spanjaard naar meer en hij stapt aankomend raceweekend dan ook maar al te graag weer in zijn McLaren MCL34.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Carlos Sainz kende een moeizaam begin van het seizoen. Na drie races had hij nog geen enkel punt weten te scoren, maar vanaf de Grand Prix van Azerbeidzjan kwam daar verandering in. En hoe: in de aanloop naar de zomerstop wist de Spanjaard tijdens acht van de negen races punten te scoren. Slechts één keer kwam hij als elfde over de lijn, terwijl hij tijdens de acht andere races steeds als achtste of hoger finishte.

Het is dan ook niet onbegrijpelijk dat de McLaren-coureur dit seizoen vooralsnog als een van de revelaties van de Formule 1-grid wordt gezien. Bij het ingaan van de zomerpauze vond de Spanjaard zichzelf namelijk terug op de zevende plek in het kampioenschap, op slechts vijf punten afstand van Pierre Gasly.

Ondanks zijn sterke reeks kon Sainz de zomerstop naar eigen zeggen wel gebruiken: "De eerste seizoenshelft was verschrikkelijk druk, dus het is fijn om er even een paar weken tussen uit te zijn geweest. Iedereen binnen het team verdiende vakantie en nu ze allemaal de batterijen weer hebben opgeladen, is het weer tijd om te gaan racen!" zo laat de dolenthousiaste McLaren-coureur optekenen.

"Onze ambitie is om de komende maanden te blijven strijden voor de punten en de sterke lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken. Met nog negen races te gaan, ben ik er van overtuigd dat er tussen de teams uit het middenveld nog een paar mooie gevechten plaats zullen vinden", aldus Chili.

Carlos Sainz zal op de startgrid van zondag vijf plaatsen worden teruggezet, omdat hij een nieuwe ICE, de Spec C, van Renault aanspreekt.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag