Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz duidelijk over uitgedeelde tik aan Verstappen: "Ik moest wel agressief zijn"

Carlos Sainz haalde tijdens de sprintrace op Interlagos onder andere Max Verstappen in op een gewaagde en harde manier. De Ferrari-coureur moest wel, zo legt hij uit na afloop van de sprintsessie.

Ferrari-rijder Carlos Sainz kwam als tweede over de finish tijdens de sprintrace op Interlagos, maar na een gridstraf van vijf plaatsen wordt hij voor de race op zondag teruggezet naar de zevende startplaats. Hij haalde onder meer Max Verstappen in, op een gewaagde manier. Na afloop van de sprintrace is de Spanjaard zeer blij met zijn resultaat en zegt hij verrast te zijn. "We hebben normaal meer slijtage dan de Mercedessen en zij pushten best hard, maar we hebben de juiste keuzes gemaakt. De gevechten met Max en George Russell, daar moest ik wel agressief zijn. Ik heb een gridstraf (vanwege een ongeoorloofde motorwissel, red.) en ik moest het maximale eruit halen, wat lukte. Ik ben blij met de race en met de pace."

Sainz veroorzaakte schade bij Verstappen

De inhaalactie op Verstappen ging zeker niet zonder slag of stoot. Sainz veroorzaakte wat schade bij de Nederlander. "Ze waren zó lastig in te halen, dat ik er voorbij moest duiken. Ik moest wel agressief zijn met het remmen, anders kom je niet voorbij een Red Bull. Ze zijn ongelooflijk sterk op de rechte stukken. Er volgde wat contact, maar dat is racen. Soms moet je er gewoon voor gaan." Wat Sainz verwacht van de Grand Prix van Brazilië? "We hebben de snelheid. Mercedes had wat meer pace, maar het wordt interessant om te zien wat er gebeurt op de mediums, zoals bij Verstappen ind e sprintrace. We gaan het zien, maar we moeten ze aanvallen op het asfalt. Ik start vanaf de zevende plaats, dus we hebben een mooi potje racen nodig."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie