Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

"Sainz en Norris hebben me verrast"

Carlos Sainz en Lando Norris lijken het enorm naar hun zin te hebben bij het team van McLaren. De prestaties van dit seizoen zijn uitstekend te noemen en de twee lachen wat af met elkaar. McLaren-teambaas Andreas Seidl is dan ook in zijn nopjes met zijn rijders.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat de Duitser weten dat de uitstekende relaties tussen zijn coureurs het team enorm helpt: "Ik ben heel blij dat mijn coureurs een goede verstandhouding hebben met elkaar. Ze hebben begrepen dat het op dit moment geen zin heeft om een persoonlijke strijd met elkaar uit te vechten, ze moeten namelijk eerst het team beter maken. Daar slagen de twee uitstekend in en ik moet zeggen dat beide coureurs me ontzettend verrast hebben."

"Zowel Sainz als Norris zijn zowel op de kwalificatie- als racesnelheid onwijs snel en ik geloof dan ook dat ze beiden een grote toekomst voor zich hebben. Dat vertrouwen komt ook voort uit de professionaliteit van beide coureurs naast de baan. Ze werken niet alleen goed samen met de engineers en teamleden, ze hebben ook een uitstekende relatie met de sponsoren en de media", aldus de zeer tevreden teambaas die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste seizoen bij het team van McLaren.

"Het is aan ons om de coureurs een goede wagen te geven, maar ik ben tevreden over hoe we werken bij McLaren. Ik heb dan ook niet heel veel veranderd toen ik begon te werken bij het team, veel dingen stonden namelijk al zeer goed. Het gaat echter om de details en zo heb ik bijvoorbeeld meer ingezet op onze windtunnel, op aerodynamisch-vlak kunnen we namelijk nog een stap zetten."

De tweede verandering die de oud BMW-medewerker doorvoerde was het afsluiten van een contract met motorleverancier Mercedes: "Mercedes heeft het hybride-tijdperk gedomineerd en dus was het interessant voor ons om met hen in zee te gaan. Het idee dat we met Mercedes-motoren gaan rijden geeft een stabiel vooruitzicht, al betekent dat niet dat we iets hebben tegen Renault. We denken simpelweg dat dit de juiste stap is voor nu", aldus de politiek correcte woorden van Seidl.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"