Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

"Sainz en Norris hebben me verrast"

Carlos Sainz en Lando Norris lijken het enorm naar hun zin te hebben bij het team van McLaren. De prestaties van dit seizoen zijn uitstekend te noemen en de twee lachen wat af met elkaar. McLaren-teambaas Andreas Seidl is dan ook in zijn nopjes met zijn rijders.

Norris Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat de Duitser weten dat de uitstekende relaties tussen zijn coureurs het team enorm helpt: "Ik ben heel blij dat mijn coureurs een goede verstandhouding hebben met elkaar. Ze hebben begrepen dat het op dit moment geen zin heeft om een persoonlijke strijd met elkaar uit te vechten, ze moeten namelijk eerst het team beter maken. Daar slagen de twee uitstekend in en ik moet zeggen dat beide coureurs me ontzettend verrast hebben."

"Zowel Sainz als Norris zijn zowel op de kwalificatie- als racesnelheid onwijs snel en ik geloof dan ook dat ze beiden een grote toekomst voor zich hebben. Dat vertrouwen komt ook voort uit de professionaliteit van beide coureurs naast de baan. Ze werken niet alleen goed samen met de engineers en teamleden, ze hebben ook een uitstekende relatie met de sponsoren en de media", aldus de zeer tevreden teambaas die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste seizoen bij het team van McLaren.

"Het is aan ons om de coureurs een goede wagen te geven, maar ik ben tevreden over hoe we werken bij McLaren. Ik heb dan ook niet heel veel veranderd toen ik begon te werken bij het team, veel dingen stonden namelijk al zeer goed. Het gaat echter om de details en zo heb ik bijvoorbeeld meer ingezet op onze windtunnel, op aerodynamisch-vlak kunnen we namelijk nog een stap zetten."

De tweede verandering die de oud BMW-medewerker doorvoerde was het afsluiten van een contract met motorleverancier Mercedes: "Mercedes heeft het hybride-tijdperk gedomineerd en dus was het interessant voor ons om met hen in zee te gaan. Het idee dat we met Mercedes-motoren gaan rijden geeft een stabiel vooruitzicht, al betekent dat niet dat we iets hebben tegen Renault. We denken simpelweg dat dit de juiste stap is voor nu", aldus de politiek correcte woorden van Seidl.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak