Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz gefrustreerd na mislopen podium door 'vastzitten' achter Leclerc: "Ik had de snelheid"

Carlos Sainz werd vierde in de Grand Prix van Oostenrijk, maar had naar eigen zeggen lang zicht op het podium. Dat alles veranderde na de tweede stint, zo vertelt hij balend en gefrustreerd na afloop van de race.

Sainz Ferrari Austrian Grand Prix 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz startten vanaf respectievelijk de tweede en de derde plaats in Oostenrijk, vlak naast/achter Max Verstappen dus. Het duo bleef in de buurt van elkaar, maar van een echt gevecht kwam het niet. Achteraf legt Sainz uit dat hier afspraken over zijn gemaakt, maar dit neemt niet weg dat hij duidelijk gefrustreerd was.

Vooral het mislopen van het podium doet pijn. Verstappen won de race, met Leclerc op de tweede plaats en Sergio Perez op P3. Sainz zelf werd vierde. "Ik was heel snel in de eerste en tweede stint, maar de tweede stint was al verpest doordat ik eerst achter Charles moest blijven zitten en daarna door een pitstop te maken terwijl de VSC ten einde kwam."

Sainz wil dan ook graag een analyse zien van zijn team. In de beginfase van de race leek de Spanjaard meer snelheid te hebben dan zijn teamgenoot, maar een inhaalactie bleef uit. "We moeten analyseren wat we hadden kunnen doen. Voorafgaand aan de race hadden we afgesproken om als team te werken in de eerste stint en een gat te creëren naar de auto's achter ons. Daarom wilde het team niet dat wij gingen vechten."

"Ik volgde dat plan, ook al had ik best veel pace en voelde ik me heel comfortabel. Waarschijnlijk had ik wel voorbij aan Leclerc kunnen gaan. Het was zonde na al dat teamwerk om dan de pitstop te hebben die mijn race verpestte."

Complimenten naar Verstappen

Had Sainz de strijd aan kunnen gaan met Verstappen? Gekeken naar het verloop van de race lijkt dat misschien iets te hoog gegrepen, maar in de eerste ronden kon Ferrari nog in de buurt blijven. De 'wat als'-vragen heeft de nummer vier op de Red Bull Ring echter weinig aan. "Max was heel snel vandaag, maar we zullen nooit weten wat er anders was gebeurd."

Sainz viel na de race (na dit interview, red.) nog terug van P4 naar P6, omdat hij een extra straf kreeg voor het overtreden van de track limits. Tijdens de race was hem dat ook al overkomen. Hij legt uit. "De track limits kan ik vanuit mijn auto niet zien, ik zit namelijk erg laag. Ik overschreed ze ook op het moment dat ik vol aan het pushen was om de verloren tijd van mijn pitstop goed te maken. Ik ging aan Hamilton, Norris en Perez voorbij, terwijl ik pushte like hell."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten