Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz gelooft nog in het pakken van Verstappen: "Alles is mogelijk"

Carlos Sainz kent een wisselvallig seizoen en staat momenteel met negen races te gaan op de vijfde plaats in het kampioenschap. Toch gelooft hij nog in de wereldtitel.

Carlos Sainz kent een wisselvallig seizoen en staat momenteel met negen races te gaan op de vijfde plaats in het kampioenschap. Toch gelooft hij nog een beetje in de wereldtitel. De Spanjaard moest aan het begin van het jaar wennen aan de nieuwe F1-bolides en liep daardoor al een ruime achterstand op in het klassement. Toen daar nog enkele Ferrari-problemen overheen kwamen, leek zijn titelstrijd over. "Het was een rollercoaster van een seizoen, zeker aan het begin. Het was zwaar in deze bolide. Twee achtereenvolgende DNFs aan het begin zorgden er voor dat ik al heel snel niet meer meestreed voor de wereldtitel." "Toen had ik een hoge piek in Canada en Silverstone, gevolgd door een dal en weer een piek. Maar ik zit veel liever in die achtbaan als ik zo competitief ben als nu dan aan het begin van het seizoen."

Steun van Ferrari

Sainz voelt zich gesteund door Ferrari, zeker in de tijden dat het wat minder ging. "Die steun was belangrijk, zeker na de race in Oostenrijk", zo doelt hij op de GP waarin hij kort voor het einde van de race uitviel vanwege een ploffende motor. "Dat was een bittere pil om te slikken, want ik wist dat ik geen goed begin van het jaar had gehad, maar eindelijk kwam alles samen met een sterk resultaat in Canada en een overwinning in Groot-Brittannië. Ik zou voor de derde keer op rij in de top twee gaan eindigen en toen zorgde een DNF ervoor dat mijn titelhoop de prullenbak in ging."

Sainz blijft geloven

Alhoewel zijn achterstand op Verstappen met 102 punten levensgroot is, gelooft Sainz nog steeds dat er van alles mogelijk is in de resterende negen Grands Prix van het seizoen en heeft hij die titelhoop weer terug uit de prullenbak geraapt. "Statistisch gezien is alles nog mogelijk!" "Daarom is mijn intentie niet veranderd. Ik ga nog steeds elk weekend in met het doel om de race te winnen. Het is een gek seizoen. Als je ziet hoe consistent de topteams bovenaan staan, zou het een makkelijke titelstrijd moeten worden, maar niets is minder waar." "Het kan heel snel veranderen en er zijn veel point swings , waardoor ik er in geloof dat alles mogelijk is. Het is een heel ander jaar dan voorheen, want het racen is beter, er gebeuren meer dingen in de race en ik geloof er in totdat het voorbij is!", aldus Sainz.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'