© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz: "Grand Prix van Nederland zou goed zijn voor de Formule 1"

19 aug. 2018 15:11 René Oudman 0 reacties
Nadat Renault-reserve Jack Aitken het publiek zaterdags trakteerde op een Formule 1-demonstratie, is het vandaag (zondag) de beurt aan Carlos Sainz. De 23-jarige Madrileen bestuurde een zes jaar oude wagen op het TT Circuit, tijdens dag twee van de Gamma Racing Days. Sainz was zeer te spreken over de opkomst en het asfaltlint op de Drentse heide.

Voor Sainz was het niet de eerste kennismaking met het TT Circuit. "Ik heb hier al eerder gereden, sterker nog: ik heb hier al eens een race gewonnen", zegt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen in een exclusief gesprek met Racingnews365.

"Dat was in 2011, in de Formule Renault 2.0. Wedstrijden waarin je hebt gezegevierd, zal je nooit vergeten!", lacht de Renault-rijder, die na het huidige seizoen de overstap zal maken naar het team van McLaren. Aldaar mag Sainz de plaats van landgenoot Fernando Alonso innemen.

Sainz is ervan op de hoogte dat het TT Circuit van zins is om in de toekomst een Formule 1-race te organiseren en de Spanjaard juicht dat initiatief toe. "Ik denk dat het goed is voor de Formule 1 als er een race in Nederland wordt georganiseerd. Er zijn hier zo ontzettend veel F1-fans! De wedstrijd zou direct een van de beter bezochte van de kalender worden."

Dat er enkele aanpassingen moeten worden gemaakt is inmiddels duidelijk, maar wat moet er precies veranderen aan het TT Circuit om het beter begaanbaar te maken voor Formule 1-wagens? "Volgens mij heeft het bedrijf van huisarchitect Hermann Tilke genoeg kennis om de juiste keuzes te maken, wat dat betreft", denkt Sainz. "Het enige wat nog mist aan het TT Circuit is een lang recht stuk, waarop een stevige remzone moet volgen. Dat zou het afmaken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen