Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

"Sainz had baat bij een sterke teamgenoot als Verstappen"

Een van de uitblinkers van het Formule 1-seizoen van 2019 is zonder meer McLaren-coureur Carlos Sainz geweest. De Spanjaard was met afstand de 'best of the rest' en werd liefst zesde in het klassement. Technisch directeur James Key van McLaren, die Sainz al langer kent, ziet dat zijn coureur een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt, sinds hij naast Max Verstappen in de F1 debuteerde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

James Key, technisch directeur van het Formule 1-team van McLaren, is zeer te spreken over zijn weliswaar ervaren, maar nog altijd jonge coureur Carlos Sainz. Key is met name onder de indruk van de ontwikkeling die de Spanjaard heeft doorgemaakt sinds de twee elkaar leerden kennen bij Toro Rosso, waarvoor ze in het verleden allebei actief zijn geweest.

Voor de microfoon van RacingNews365 vertelt Key hoe Sainz zich in de voorbije jaren precies heeft weten te verbeteren als Formule 1-coureur. "Qua snelheid zie ik nog exact dezelfde coureur, maar de Sainz van nu begrijpt veel beter wat zijn taak is binnen een team. Het is inmiddels het derde team waarvoor hij uitkomt in de Formule 1. Dergelijke veranderingen brengen je het nodige bij, dat helpt je vervolgens als coureur bij het benaderen van de sport", legt de technisch directeur uit.

"Sainz is volwassen geworden en is tegenwoordig veel meer een Formule 1-coureur dan hij in het verleden was. Hij is echt in die rol gegroeid en begrijpt wat hij moet doen. Het was voor hem ook heel goed om als rookie een sterke teamgenoot als Max Verstappen te hebben", beweert Key.

De Britse ingenieur ziet in Sainz inmiddels een coureur die behoort tot de besten van de Formule 1. "Hij heeft door de jaren heen zijn manier van racen zeer weten te verfijnen. Hij is zelfverzekerder geworden, waardoor hij op het circuit veel agressiever durft te zijn. Sainz is als coureur zeer competent en compleet", besluit Key.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

3 reacties