Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz had het zwaar in Miami door lichamelijke klachten na crash

Het was een zware race voor Carlos Sainz, maar na twee dramatische races staat de Ferrari-coureur weer op het podium. Wel werd hij gehinderd door zijn crash eerder tijdens het Grand Prix-weekend van Miami.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na twee uitvalbeurten in Australië en Italië is Carlos Sainz weer terug op de plaats waar hij wil zijn. De Ferrari-coureur scoorde een podium tijdens de Grand Prix van Miami, al moest hij ten opzichte van zijn startpositie een positie inleveren. Max Verstappen won de race, terwijl WK-leider Charles Leclerc tweede werd.

Eerder in Miami reed Sainz zijn bolide nog in de prak. "Het is beter nu, natuurlijk na de crash op vrijdag", zegt hij vlak na het behalen van zijn podium. "Ik had nog steeds veel pijn tijdens de race, in mijn nek. Toch had ik het onder controle en kon ik mij er doorheen vechten, vooral met Checo (Sergio Perez) richting het einde van de race."

"Met zijn mediumbanden was het heel lastig hem achter mij te houden, maar het lukte ons om het podium te bereiken. Dat is een prima resultaat."

Sainz wil overwinningen achter zijn naam

De derde plaats is een prima resultaat, maar Sainz wil meer. "Het was niet makkelijk, ik moest de hele race vechten met de banden en de hitte. De auto vloog alle kanten op, maar uiteindelijk hebben we gekregen wat we hebben verdiend. Ik denk dat het een prima resultaat was."

"Ik wil meer, maar het was niet slecht", oordeelt de Ferrari-rijder, die tijdens de GP van Miami zijn negende podium behaalde in de Formule 1.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull