Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz had het zwaar in Miami door lichamelijke klachten na crash

Het was een zware race voor Carlos Sainz, maar na twee dramatische races staat de Ferrari-coureur weer op het podium. Wel werd hij gehinderd door zijn crash eerder tijdens het Grand Prix-weekend van Miami.

Na twee uitvalbeurten in Australië en Italië is Carlos Sainz weer terug op de plaats waar hij wil zijn. De Ferrari-coureur scoorde een podium tijdens de Grand Prix van Miami, al moest hij ten opzichte van zijn startpositie een positie inleveren. Max Verstappen won de race, terwijl WK-leider Charles Leclerc tweede werd. Eerder in Miami reed Sainz zijn bolide nog in de prak. "Het is beter nu, natuurlijk na de crash op vrijdag", zegt hij vlak na het behalen van zijn podium. "Ik had nog steeds veel pijn tijdens de race, in mijn nek. Toch had ik het onder controle en kon ik mij er doorheen vechten, vooral met Checo (Sergio Perez) richting het einde van de race." "Met zijn mediumbanden was het heel lastig hem achter mij te houden, maar het lukte ons om het podium te bereiken. Dat is een prima resultaat."

Sainz wil overwinningen achter zijn naam

De derde plaats is een prima resultaat, maar Sainz wil meer. "Het was niet makkelijk, ik moest de hele race vechten met de banden en de hitte. De auto vloog alle kanten op, maar uiteindelijk hebben we gekregen wat we hebben verdiend. Ik denk dat het een prima resultaat was." "Ik wil meer, maar het was niet slecht", oordeelt de Ferrari-rijder, die tijdens de GP van Miami zijn negende podium behaalde in de Formule 1.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije