© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Sainz heeft nog altijd vraagtekens omtrent Duitse tijdstraf

27 jul. 2018 09:20 René Oudman 0 reacties
Als tiende kwam Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Duitsland over de meet, als twaalfde werd de Spanjaard geklasseerd. Doordat de Renault-rijder Marcus Ericsson tijdens een Safety Car-fase had gepasseerd mocht Sainz geen puntje bijtellen, die normaliter uitgereikt wordt voor de nummer tien. Vier dagen na het incident heeft Sainz nog altijd voldoende vraagtekens rond het akkefietje.

"Het was een raar incident, een lastige situatie", blikt Sainz voor de Hongaarse GP terug op de krachtmeting van afgelopen weekend. "Net na mijn pitstop kwam ik op een rondje te staan en toen de Safety Car werd ingezet, mochten 'gelapte' rijders zichzelf van die ronde achterstand ontdoen. Misschien dat sommige van mijn concurrenten de call later kregen dan ik. Aangezien sommigen vrij sloom rondreden, dacht ik dat ze juist niet op een rondje stonden en daarom in een bepaalde brandstof-spaar-modus hun omlopen afwerkten."

Uiteindelijk werd Sainz bestraft voor het illegaal passeren van Ericsson. "Bij die Sauber dacht ik dat hij een probleem met zijn wagen had, zo sloom reed hij. Ik besloot hem te passeren - dat was een eigen besluit, dat werd me niet gevraagd door het team. Later kreeg ik via de boardradio te horen dat ik Ericsson voorbij moest laten, maar toen ik ruimte maakte, ging hij er niet langs. Hij trapte op de rem", vertelt een verontwaardigde Sainz. "Ik weet niet of hij dat met opzet deed."

Door het wegvallen van Sainz klom Brendon Hartley naar de tiende plaats: het leverde de Nieuw-Zeelander het tweede WK-puntje van zijn nog korte Formule 1-carrière op.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen